Daugavpils pašvaldība par uzvaru vienā no konkursa nominācijām tika apbalvota ar Goda rakstu un 1 000 latiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad pirmo reizi mūsu valstī tika rīkots konkurss „Eiropas Gada pašvaldība 2012”, kura mērķis bija noteikt pašvaldības, kas ir veicinājušas veselīga dzīvesveida u atpūtai nepieciešamo apstākļu radīšanu Latvijā, sapratni dažādu paaudžu pārstāvju starpā, senioru iesaistīšanu aktīvajā darbībā.

Konkursā piedalījās 15 Latvijas pašvaldības, tai skaitā arī Daugavpils pašvaldība, un vairāk nekā 70 pašvaldību iedzīvotāji. Konkursa ietvaros vērtēšanas komisija apmeklēja pašvaldības, vērtējot to darbību dažādās sfērās un vietējos varas orgānos nosakot atsevišķus cilvēkus, kuri devuši lielu ieguldījumu darbā ar cilvēkiem.

Pagājušajā piektdienā, 14.septembrī, Ventspilī notika konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2012” apbalvošanas ceremonija. Konkursa rīkotāji bija Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, minēto institūciju pārstāvji godināja uzvarētājus. 

Daugavpils pārliecinoši uzvarēja nominācijā „Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā” un tika apbalvota ar naudas balvu 1 000 latu apmērā. Par otru uzvarētāju šajā nominācijā kļuva Balvu novada pašvaldība.

Tiek plānots, ka konkurss kļūs par labu tradīciju, tā tēmas katru gadu tiks mainītas atkarībā no Eiropas gada tēmas. Piemēram, šis gads ir bijis Aktīvu vecumdienu un paaudžu solidaritātes gads.

Nomināciju „Eiropas Gada pašvaldība 2012” ieguva Ventspils pilsētas pašvaldība un Gulbenes novada pašvaldība. Uzvarētāji nominācijā „Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai” ir Jelgavas pilsētas pašvaldību un Alojas novada pašvaldība. Nominācija „Pašvaldība veselīgam dzīvesveidam” tika piešķirta Liepājas pilsētas pašvaldībai un Dobeles novada pašvaldībai, savukārt nominācijā „Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei” par uzvarētāju kļuva Rīgas pilsētas pašvaldība.

Visi uzvarētāji saņēma Goda rakstus, kā arī papildus balvas, piemēram, Liepājas pilsētai tika pasniegti trīs ziemeļu soļošanas nūju komplekti un liela vitamīnu kaste 500 latu vērtībā.


Написать комментарий