Daugavpils otrais Starptautiskais investīciju forums – „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Starptautiskais investīciju forums norisināsies 20.-21. septembrī.

2011.gada septembrī Daugavpilī notika pirmais Investīciju forums, kurš bija arī pirmais Latvijā. Investīciju foruma ietvaros izdotais „Daugavpils investīciju iespēju un uzņēmumu katalogs” guva lielu atzinību gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, gan Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa kancelejā. Prezidents arī augsti novērtēja investīciju foruma rīkošanas ideju. Pēc prezidenta iniciatīvas, par pamatu ņemot Daugavpils pieredzi, trijās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Ventspilī un Rīgā, tika organizēts Reģionu atvērto forumu cikls „Investīciju piesaiste darba vietu radīšanai Latvijā”.

Daugavpils pašvaldības darba prioritāte ir atbalsts uzņēmējdarbībai, jo tas dod stimulu visas pilsētas attīstībai. Pašvaldības iespējās ir ļoti daudzveidīgs informatīvs atbalsts uzņēmējiem, palīdzība dalībai izstādēs, arī šis forums ir ļoti nozīmīgs atbalsts, kas dod ne tikai informāciju, bet arī jaunus partnerus un biznesa idejas. Bet pats galvenais ir moderna pilsētas infrastruktūra. Tieši tas šobrīd ir aktuālākais pašvaldības darbā. Pilsētā tiek realizēti daudzi ielu rekonstrukcijas projekti. Pateicoties valsts atbalstam Latgales reģionam, ceram uz finansējumu Ziemeļu industriālās zonas infrastruktūras modernizācijai. Tie visi ir reāli darbi, kas padara mūsu pilsētu pievilcīgu investoriem. 

Pilsētas lepnums ir Daugavpils cietoksnis, kas ir svarīgas investīciju objekts, bet tas ir arī nozīmīgs tūrisma attīstībā. Tāpēc arī tur notiek vērienīgi infrastruktūras rekonstrukcijas darbi.
Šogad Starptautiskais investīciju forums aptver visu Latgales reģionu un tiek rīkots sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu. Šī sadarbība sniedza iespēju piesaistīt forumam daudz plašāku auditoriju un paplašināt tematiku.

Foruma laikā tiks apspriestas dažādas tēmas, notiks darbs 3 grupās un investīciju objektu apmeklējums. Ļoti aktīvi foruma darbā iesaistījies biznesa inkubators „Ideju viesnīca”, kura uzdevums ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību, tāpēc „Ideju viesnīcas” speciālisti ir ieinteresēti jaunos sadarbības partneros un jaunās idejās. Foruma ietvaros „Ideju viesnīca” aicinās pie sevis ciemos tieši  topošos uzņēmējus, kuriem būtu vērtīgs biznesa inkubatora atbalsts. Foruma dalībnieki apmeklēs Daugavpils rūpniecības uzņēmumus un iepazīsies ar vietējo investoru darba pieredzi pilsētā, apmeklējumam tiek piedāvāts arī pilsētas kultūrvēsturiskais mantojums- Daugavpils cietoksnis, kur arī tiek aicināti investori. Vēl viens pilsētai svarīgs projekts ir lidostas attīstība, tāpēc viena darba grupa strādās Daugavpils lidlauka teritorijā.

Forumā piedalīsies vairāk kā 300 dalībnieki no 14 valstīm.

Izstāde „Ražots Latgalē un Daugavpils prece” Daugavpils Olimpiskajā centrā , Stadiona ielā 1 Izstāde darbojas   20.septembrī  10.00 - 18.00 un 21.septembrī  10.00 - 16.00
Izstāde solās būt ļoti interesanta. Rekordliels dalībnieku skaits- pāri 100 dalībniekiem.  Būs ražotāju zona, kur sevi prezentēs uzņēmēji no visas Latgales, arī Daugavpils lielie uzņēmumi un  investori, kuri jau strādā Daugavpilī.

Būs arī Daugavpils suvenīru un „Daugavpils preces” zona, kur varēs iepazīties ar to, kā pilsēta  reklamē ārpus Daugavpils, ko piedāvā tūristiem.
Izstādes organizatori sola daudz pārsteigumu- jaunus zīmolus un pilnīgi jaunus ražojumus.

Izstādes organizatori: Daugavpils pilsētas dome, Latgales plānošanas reģions, biznesa inkubators „Ideju viesnīca”, Tirdzniecības un rūpniecības kameras Daugavpils nodaļa.

PROGRAMMA


Написать комментарий