Dienvidosetijas prezidents: Gruzija gatavojas karadarbībai

foto cominf.org
foto cominf.org

Separātiskās Dienvidosetijas prezidents Leonīds Tibilovs otrdien paziņojis, ka viņam ir informācija par Gruzijas gatavošanos karadarbībai pie Dienvidosetijas robežām, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Gruzijas pierobežas ar Dienvidosetiju reģionos tiekot būvēti nocietinājumi, bet tuvējos gruzīnu ciemos veidotas strēlnieku ieroču noliktavas, paziņojis Tibilovs. Dienvidosetija šīs darbības uztver kā gatavošanos karam pret osetīnu tautu, norādīja prezidents.

Tibilovs brīdināja, ka visa atbildība par iespējamām provokācijām būs jāuzņemas tikai Tbilisi.

Dienvidosetijas prezidents to paziņojis tikšanās laikā ar Ženēvas diskusiju pārstāvjiem. Aizkaukāza drošībai veltītajās Ženēvas diskusijās piedalās pārstāvji no Krievijas, Gruzijas, Dienvidosetijas, Abhāzijas, ASV, Eiropas Savienības (ES), Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un ANO.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Gruzijas bruņotie spēki 2008.gada 8.augusta naktī mēģināja ieņemt Dienvidosetijas galvaspilsētu Chinvali. Krievija tajā pašā dienā ieveda savu karaspēku Dienvidosetijā un pēc piecu dienu ilgas karadarbības padzina Gruzijas armiju no Dienvidosetijas.

Dienvidosetija un Abhāzija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, tomēr tās par neatkarīgām valstīm pēc 2008.gada Krievijas un Gruzijas militārā konflikta atzina tikai Krievija, Nauru, Nikaragva, Tuvalu un Venecuēla. Gruzija abas separātiskās republikas joprojām uzskata par neatņemamu savas teritorijas sastāvdaļu.


Написать комментарий