Mākslas festivāla ietvaros Daugavpilī uzstāsies glamūrīga akordeoniste

foto Kultūras pārvalde
foto Kultūras pārvalde

Daugavpilī septembra sākumā tika atklāts Pirmais Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls ReStArt, kura ietvaros mēneša laikā pilsētā notiks dažādi pasākumi – koncerti, izstādes, izrādes, konferences. Festivāla mērķis ir atjaunot, attīstīt un uzlabot Daugavpils un Latgales kultūrvidi.

 

Sakarā ar to, ka viens no starptautiskā festivāla uzdevumiem ir piesaistīt tajā talantīgos jauniešus no Latvijas un ārzemēm, Daugavpilī tiek rīkoti trīs lielie koncerti, divi no kuriem jau ir notikuši, bet trešā koncerta ietvaros skatītājus priecēs divas talantīgas meitenes – akordeoniste Ksenija Sidorova un čelliste Guna Āboltiņa.  Viņu koncerts „Čella un akordeona burvība” notiks šodien, 18.septembrī, plkst.18:00 Vienības namā. Biļetes cena – 1 Ls.

24 gadus veca akordeoniste Ksenija Sidorova ir dzimusi Rīgā, bet šobrīd dzīvo Lielbritānijā. Viņa ir izpelnījusies britu muzikālo kritiku atzinību, kas viņu sauc par „glamūrīgu, delikātu un virtuozu”.

Spēlēt akordeonu viņa ir mācījusies Rīgas 1.mūzikas skolā, vēlāk pabeigusi Karalisko mūzikas akadēmiju Londonā. 2009.gadā Sidorova kļuva par divu ievērojamu balvu laureātu – „Lady Theodore Holland” par oriģinālu pieeju un ieguldījumu mūzikas attīstībā un „Friends of the Royal Academy of Music Wigmore Award”, kas deva viņai iespēju uzstāties ar koncertu vienā no lielākajām Londonas koncertzālēm.

Ksenija pastāvīgi dzīvo Londonā un uzstājas ar koncertiem vairākās Eiropas valstīs, neaizmirstot arī par dzimteni – laiku pa laikam viņa piedalās dažādos mākslas festivālos.


Написать комментарий