Daugavpils universitāte aicina noklausīties stāstu par enerģiju, apmeklējot „Zinātnieku nakti”

foto du.lv
foto du.lv

Šodien, 28.septembrī, septiņās Latvijas pilsētās, tai skaitā arī Daugavpilī, norisināsies tradicionālā „Zinātnieku nakts”. Daugavpilī jau sesto reizi pasākums notiks Daugavpils Universitātē.

Šī gada pasākuma tēma ir "Stāsts par enerģiju", un lielākās Latgales augstskolas pasniedzēji un studenti ir sagatavojuši ļoti daudzveidīgu un plašu pasākuma programmu.
No plkst.17:00 līdz 22:00 visi DU jaunā korpusa (Parādes iela 1) apmeklētāji varēs piedalīties vairākās zinātniskajās darbnīcās.

Plkst.18.00 uz DU koncertzāles skatuves interesentiem būs iespēja piedalīties diskusijā „Intelektuālā sinerģija”. Plkst.19:00 DU 115.auditorijā „Zinātnieku nakts” apmeklētāji tiek aicināti uz lekciju "Enerģija kā galvenais 21.gadsimta izaicinājums".

Savukārt Zinātniskajās darbnīcās varēs aplūkot saules baterijas, noskaidrot to darbības principu, aprēķināt cilvēka ķermeņa enerģiju, noskaidrot cilvēka vietu enerģijas ķēdē, konstatēt jaunus alternatīvus enerģijas avotus, aizdomāties par esošo dabas resursu saglabāšanu. Vārdu sakot, garlaicīgi nebūs nevienam – nedz bērniem, nedz pieaugušajiem.

„Zinātnieku nakts” pasākumi notiek vairāk nekā 200 Eiropas pilsētās, dodot interesentiem iespēju iepazīties ar zinātnisko laboratoriju darbu, piedalīties dažādos eksperimentos, iegūt jaunas zināšanas.

Iepriekšējā „Zinātnieku nakts” Daugavpils universitātē bija veltīta aizraujošai ķīmijai, un to bija apmeklējis aptuveni 1 000 cilvēku.


Написать комментарий