Laikraksts: KNAB arestējis Stabiņas ģimenes māju Ādažos

foto db.lv
foto db.lv

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma uzlikts arests aizdomās par korupciju aizturētās Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas savrupmājai Ādažos, piektdien raksta laikraksts “Diena”.

Arests īpašumam pēc KNAB izmeklētājas lūguma uzlikts "mantas konfiskācijas un mantisko jautājumu risinājuma nodrošināšanai kriminālprocesā".

Laikraksts norāda, ka nams Ādažos nav vienīgais īpašums, kas pieder Stabiņas ģimenei - viņas vīram Uldim Stabiņam, kurš strādājis "Rīgas avārijas dienestā", bet no pēdējās darba vietas - uzņēmuma "Rīgas nami" atbrīvots štatu samazināšanas dēļ, kopā ar bērniem Mazirbē pieder daļa 130 gadu vecas mājas.

Stabiņas vīrs laikrakstam skaidrojis, ka patlaban arestētā Stabiņu ģimenes māja Ādažos esot būvēta par naudu, kas nopelnīta, tirgojot nekustamos īpašumus. Viņš esot izdevīgi nopircis divus dzīvokļus Rīgā kopsummā par 45 000 dolāru un abus izdevīgi pārdevis par 280 000, turklāt vēl par 40 000 latu esot pārdevis īres tiesības uz vasarnīcu Jūrmalā, raksta "Diena".

Stabiņas bruto ienākumi pērn mēnesī bijuši ap 1400 latu, savukārt vīrs kā vadītājs "Rīgas avārijas dienestā" pelnījis apmēram 400 latu mēnesī.

Stabiņš laikrakstam paudis pārliecību, ka viņa sieva nav vainojama likuma pārkāpumos.

Tāpat laikraksts atklājis iespēju, kā dzīvokļu piešķiršanas procesā Rīgā varētu būt iespējams īstenot koruptīvus darījumus, proti, cilvēks trīs reizes drīkst atteikties no piedāvātā dzīvokļa, ja tas viņu neapmierina un tad viņš nonāk savas dzīvokļu rindas galā. Izskanējusi neoficiāla versija, ka tieši šeit ir iespēja manipulēt - cilvēkam piedāvā sliktu dzīvokli, bet izsaka mājienu, ka labāku dabūt var par zināmu summu, raksta "Diena".

Kā ziņots, iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apcietināja Stabiņu. Viņa šo drošības līdzekli ir pārsūdzējusi. Iepriekš KNAB viņas kabinetā veica kratīšanu.
KNAB par iespējamām koruptīvām darbībām Rīgas domē ir sācis kriminālprocesu un aizturējis vairākas personas.

Vēlāk atklājies, ka starp aizturētajām ir arī Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova un arī privātpersona Tatjana Fjodorova.


Написать комментарий