Pēc šī kritērija pirmajā vietā Eiropā ir Zviedrija. Vērtējot kopējo situāciju Baltijā, Koups atzīst, ka tās rādītāji "ir vāji". Baltijas Inovāciju fonds (BIF) ir veidots, lai šīs pozīcijas uzlabotu un piesaistītu šim reģionam vairāk riska kapitāla investīciju.

Koups arī atzīst, ka Latvija un Lietuva ir izgājusi cauri smagam laikam, no kura ir "izkārpījusies laukā ar ļoti augstu ticamību" un "ļoti daudzi uz to ir noraudzījušies ar apbrīnu, un tas ir labi. Ir valstis, kurām šī izkārpīšanās vēl ir priekšā".

Koups norāda, ka uzskatu, ka Baltijas ekonomikas līdz ar BIF un riska kapitāla klātbūtni būs labākā situācijā nekā bez tā. BIF būs spēja stimulēt vietējās ekonomikas aktivitāti neatkarīgi no tā, kas notiks pasaulē visapkārt, un arī tāpēc BIF dibināšanas laiks ir ļoti piemērots. "Ja mēs to būtu darījuši pirms četriem pieciem gadiem, tas būtu daudz sarežģītāk," laikrakstam atzīst Koups.

Viņš arī laikrakstam atzinis, ka ir pieaudzis globālais IKP jeb kopējā kūka, un EIF grib redzēt, ka arī Eiropai būtu daļa no šā pieauguma.

"Ja Eiropa stagnēs, kamēr ASV un Āzija augs, tad Eiropas daļa no kopējās kūkas tiešām saruks. Par to gan ir jābažījas un jāgādā par kopējo visas Eiropas veiksmīgumu. Tāpēc arī mūsu galējais mērķis nav tikai atsevišķu Eiropas spēlētāju rādītāju uzlabošanās riska kapitāla piesaistē, bet gan visas Eiropas rādītāja pieaugums salīdzinājumā ar Āziju un ASV," laikrakstam atzinis Koups.