Hamiltons parakstījis trīs gadu līgumu ar 'Mercedes'

foto Simon Arron
foto Simon Arron

Pirmās formulas (F-1) pilots Lūiss Hamiltons parakstījis trīs gadu līgumu ar ”Mercedes” komandu, vēsta BBC.

Jau vairāk nekā mēnesi Hamiltons un viņa menedžmenta kompānija risināja pārrunas ar viņa līdzšinējo komandu ”McLaren”, kā arī ar ”Mercedes” vienību. Tieši brita nākotne līdz šim bija svarīgākais nenotikušais darījums pilotu tirgū.

”Ir pienācis laiks man pieņemt jaunu izaicinājumu, un esmu sajūsmināts par pievienošanos ”Mercedes” komandai,” teica 2008.gada pasaules čempions Hamiltons. ”Kopā mēs varam attīstīties un sasniegt jaunas virsotnes. Es ticu, ka mēs spēsim uzvarēt pasaules čempionātā.”

”Mercedes” komandas direktors Ross Brauns uzskata, ka Hamiltons kopā ar otru vienības pilotu Niko Rosbergu būs viens no dinamiskākajiem un aizraujošākajiem duetiem čempionātā.

Līdz ar to nav skaidra septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera nākotne. Tiek ziņots, ka viņš varētu pievienoties ”Sauber” komandai, kurai pēc Serhio Peresa pievienošanās ”McLaren” ir brīva pilota vieta.

Šūmahers pēc atgriešanās F-1 trīs gadu laikā tikai reizi kāpis uz goda pjedestāla. Viņš savā paziņojumā pateicās ”Mercedes” komandai par uzticību.

”Man bija trīs jauki gadi ar komandu, kurai sportiskajā ziņā neveicās tā kā mēs to vēlējāmies,” teica Šūmahers. ”Es vēlu Lūisam un komandai sasniegt to, pēc kā mēs mērķtiecīgi tiecāmies. Tagad es koncentrēšos nākamajām sacīkstēm.”


Написать комментарий