Augustā mazāk pirkta pārtika, vairāk – apavi un mēbeles

foto megadresses.com
foto megadresses.com

Augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieauga par 1%. Par 2,3% palielinājās nepārtikas preču mazumtirdzniecība, bet apgrozījums pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumos samazinājās par 1,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopojums par mazumtirdzniecības apgrozījumu pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās.

Farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecība šā gada augustā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 3,7%, apģērbu un apavu mazumtirdzniecība – par 6,4%, mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecība – par 5,2%, bet auto degvielas mazumtirdzniecība – par 4,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada augustā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 4,9%.

Šā gada astoņos mēnešos mazumtirdzniecības apgrozījums, salīdzinot ar atbilstošu periodu 2011.gadā, pieauga par 9,9%. Pārtikas mazumtirdzniecība pieauga par 3,6%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība – par 14,8%. Visstraujāk - par 26,7% - pieaugusi mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecība. Seko apģērbu un apavu mazumtirdzniecība ar 25% pieaugumu.

Šā gada augustā, salīdzinot ar 2011. gada augustu kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 10%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija 2,8%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjomi palielinājās par 13,4%, tai skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība – par 17%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi pieauga par 9,8%.


Написать комментарий