Londonā streiko Britu muzeja apkopēji

foto poster.4teachers.org
foto poster.4teachers.org

Britu muzeja apkopēji Londonā pirmdien sarīkojuši streiku, protestējot pret muzeja vadības iespējamo lēmumu uzticēt atbildību par muzeja uzkopšanu privātuzņēmumam, vēsta laikraksts ”The Guardian”.

Streiks notika no septiņiem līdz desmitiem pirmdienas rītā, vēsta laikraksts. Darbinieki protesta akciju plānojot vēlreiz atkārtot tieši pēc nedēļas. Kā norāda laikraksts, muzeja vadība 2013. gada aprīlī plāno muzeja uzkopšanu uzticēt privātam uzņēmumam, jo tas padarīšot apkalpojošā personāla darbu efektīvāku.

Savukārt apkopēji uztraucas, ka viņiem samazinās algu, jo, viņuprāt, privātā kompānijas centīšoties taupīt, kur vien iespējams, vēsta ”The Guardian”. Apkopēji uzskata, ka viņu darbs jau tā ir zemu apmaksāts. ”Mēs neļausim privatizēt bez kaujas. Bez mūsu rūpēm par eksponātiem muzejs noslīdēs no vadošās pozīcijas,” laikraksts citē apkopēju darbu koordinējošā uzņēmuma ”Unite” darbinieci Karolinu Simpsoni.

Britu muzejs ir dibināts 1753. gadā. Tas ir galvenais vēstures un arheoloģijas muzejs Lielbritānijā, kā arī ir viens no lielākajiem muzejiem pasaulē.


Написать комментарий