Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca, atšķirībā no Jelgavas slimnīcas, neplāno atbrīvoties no pacientiem 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils psihoneiroloģiskajai slimnīcai nav ar finansējuma trūkumu saistīto problēmu, portālam Gorod.lv ziņoja Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste, komentējot Latvijas presē izskanējušo informāciju, ka Jelgavas psihoneiroloģiskā slimnīca nepietiekama finansējuma dēļ cenšas daļu slimnieku pārcelt uz sociālās aprūpes iestādēm un 1.janvārī varētu atlaist līdz 50 darbiniekiem.

S.Ķikuste piebilda, ka slimnīca mūsu pilsētā turpina darboties ierastā režīmā, pieņemot visus, kas griežas pēc palīdzības, kā arī izbrauc pēc izsaukumiem. Slimnīcā turpina darboties dienas stacionārs, un pacienti tiek ārstēti tik ilgi, cik tas ir nepieciešams.

Jāatzīmē, ka Jelgavas psihoneiroloģiskās slimnīcas vadītājs Uldis Čāčus paziņoja, ka saistībā ar valsts piešķirtajām kvotām iztrūkums bijis arī aizvadītajā gadā. Slimnīcas vadības sarunas ar Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu bijušas nesekmīgi, tāpēc šobrīd slimnīca cenšas atbrīvoties no slimniekiem, pārceļot tos uz citām medicīnas un aprūpes iestādēm.


Написать комментарий

LIELĪBA NAUDU NEMAKSĀ! GAN JAU DRĪZ VISĀ LATVIJĀ TĀ DIRSU LAIZĪŠANA DURIKIEM IZBEIGSIES!