Tika noskaidroti jaunie daugavpilieši, kuri prata vislabāk parādīt savu pilsētu ciemiņiem

foto Jaunatnes departaments
foto Jaunatnes departaments

No augusta līdz oktobrim Daugavpilī norisinājās fotokonkurss “Parādi savu pilsētu ciemiņiem!”, pēc organizatoru domām, un tie bija Jaunatnes departamenta pārstāvji, konkursam jābūt radošam, lai dalībnieki varētu izpausties, stiprinātu patriotiskās jūtas, piesaistīt jauno paaudzi pie aktīvas sadarbības ar Daugavpils tūrisma attīstības programmu.

Visi, kuri vēlējās, sūtīja savas fotogrāfijas ar skaistākām Daugavpils vietām, kuras vēlāk kļūs par labu fonu suvenīru kartiņām. Uz fotokonkursu bija atsūtītas vairāk nekā 120 fotogrāfijas, kuras izvērtēja speciālā komisija pēc vairākiem kritērijiem: mākslinieciskā pieeja, individuālais skatiens uz pazīstamajām vietām, mākslinieciskā oriģinalitāte un tehniskais izpildījums.

Kā pastāstīja Jaunatnes departamenta speciāliste Evita Lukša, pēdējās oktobra dienās kinoteātrī “Renesanse” notika uzvarētāju apbalvošana. Neskatoties uz to, ka fotogrāfiju ar skaistākām Daugavpils vietām ir ļoti daudz, katrs dalībnieks parādīja savu redzējumu uz pazīstamajām ēkām, ielām un rajoniem.

Fotokonkursa “Parādi savu pilsētu ciemiņiem” godalgotās vietas ieņēma: Dainis Bitiņš pirmā vieta, kā arī viņš kļuva par “Facebook simpātiju”, Veronika Klaucāne ieņēma otro vietu, bet Vanda Šagina ieņēma trešo vietu.

Par oriģinalitāti un fantāzijas lidojumu tika apbalvots Makars Kirikovs, par māksliniecisko pieeju balvu saņēma Ilona Anaņko. Visi konkursa dalībnieki saņēma piemiņas diplomus un varēja tuvāk iepazīt viens otru pie kafijas tases un saldumiem.

Labākos darbus var apskatīt Jaunatnes neformālās izglītības centrā Varšavas ielā 45.
 


Написать комментарий