Rēzeknes privātmāju īpašnieki un juridiskas personas varēs noslēgt līgumu par atkritumu izvešanu

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Sākot ar 14. novembri privātmāju īpašnieki un juridiskas personas varēs noslēgt līgumus par sadzīves atkritumu izvešanu un konteineru nomu ar pašvaldības uzņēmumu „Austrumlatgales atkritumu apsaimniekošanas sabiebrība (ALAAS)”, jo no 1. janvāra 2013. gada šis uzņēmums kļūs par atkritumu savākšanas un izvešanas operatoru Rēzeknē, informē pašvaldības portāls. 

Iedzīvotāju ērtībai SIA „ALAAS” speciālisti pieņems Rēzeknes pilsētas domes 120. kabinetā (Atbrīvošanas aleja 93, 1. stāvs). Tālrunis uzziņām – 64607673. Līdzi jāņem pase. SIA „ALAAS” vērš uzmanību uz to, ka individuāli jāslēdz līgumi tikai privātmāju īpašniekiem un juridiskām personām. Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji no nākamā gada par atkritumu izvešanu maksās namu apsaimniekotāju organizācijām, tas nozīmē, ka rēķins par atkritumu apsaimniekošanu tiks ietverts kopējā rēķina par dzīvokļa apsaimniekošanu atsevišķā ailē.

Atgādināsim, ka lēmums par operatora funkciju nodošanu SIA „ALAAS” tika pieņemts tādēļ, ka šā gada beigās izbeidzas līguma ar SIA „L&T” termiņš un pašvaldībām (Rēzeknes pilsēta, Rēzeknes, Ludzas, Viļānu, Ciblas un Zilupes novadi) bija izvēle, izsludināt jaunu konkursu šā pakalpojuma sniegšanai vai nodot funkciju izpildi pašvaldības uzņēmumam. Galvenais arguments par labu pašvaldības uzņēmumam – iespēja saglabāt esošo tarifu, tātad, tarifs uz 1.janvāri paliek tas pats, kāds ir bijis līdz šim – 7,24 Ls par kubikmetru (bez PVN).


Написать комментарий