Dagdas un Alonas novada saimnieki piedalījās braucienā ”Kā kaimiņiem dzīvojās?”

foto aglona.lv
foto aglona.lv

Pēc Aglonas portāla informācijas,  26.10.2012. un 02.11.2012 Dagdas Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Aglonas novada Uzņēmējdarbības atbalsta centru organizēja pieredzes apmaiņas braucienus pa Aglonas un Dagdas novadu tūrisma objektu saimniekiem ar mērķi iepazīt kaimiņu novadu tūrisma piedāvājumus un smelties pieredzi no tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, kā arī iegūtās zināšanas izmantot dzīvē.

Braucienā no Dagdas novada piedalījās 17 tūrisma uzņēmēji, bet no Aglonas novada 14 tūrisma uzņēmēji. Brauciena maršrutā bija iekļauti dažādi ar tūrisma pakalpojumiem saistīti objekti – viesu mājas, atpūtas bāzes, muzeji, baznīcas u.c.

Pirmais apskates objekts Aglonas novadā bija Kristus karaļa kalns – Koka skulptūru komplekss, kurā izvietotas  skulptūras par Bībeles sižetiem, koka baznīca, Paradīzes dārzs, Noasa šķirsts un citi skaisti objekti..

Nākamie objekti “Ābelītes”, “Ceļmalas” kur mēs iepazināmies ar viesu māju plašo un interesanto piedāvājuma klāstu.

Aglonas bērnu brīvā laika pavadīšanas centrā “Strops” vadītāja Inta Reča mums novadīja ekskursiju pa centru, kur varēja smelties interesantas idejas dažādu suvenīru izgatavošanā no visdažādākajiem materiāliem.

Kara muzejs – muzeja kodols ir ieroči, kas piedalījās 2. pasaules kara konfliktā. Ir apskatāmas arī formas, munīcija, sadzīves priekšmeti, lidmašīnu atlūzas utt.

Patīkami pārsteidza viesu mājas – “Aglonas Alpi” saimniece, kas mūs ļoti laipni sagaidīja, bija sacepusi garšīgu augļu kūku un pie karstas kafijas kūzes izstāstīja savu pieredzi strādājot vairāk kā 20 gadus šajā sfērā. Savukārt viesu mājā “Upenīte” – saimniece baroja ar garšīgiem Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem. “Mežinieku mājas” saimniece mūs iepazīstināja ar savu viesu mājas piedāvājuma klāstu, Horoskopu parku, pirts skolas Latgales filiāli, kas jau darbojas jau otro gadu.

Iebraucot Dagdas novadā viesi vispirms apmeklēja Andrupenes lauku sētu, kur iepazinās ar 20.gs.autentisku Latgales lauku sētas kompleksu, un iepazina latgaliešu sadzīves vēsturi. Viesi nodegustēja arī Latgales nacionālos ēdienus – asuškas, sieru, maizi. Apmeklētas tika arī Dagdas novada brīvdienu mājas “Sprogas”, atpūtas bāze “Obiteļa”,kas ir izveidota dzirnavu ēkā, Narūtas upītes krastā. Brīvdienu mājā “Vējrozes” saimniece mūs sagaidīja ar nelielām piemiņas dāvaniņām un savu redzējumu par tūrisma jomu.

Tika apskatīti arī Jaundomes vides izglītības centra un ekspozīciju zāles telpas un Vides un kultūras centrs “Ķepa”, viesi bija patīkami pārsteigti par topošajiem tūrisma objektiem Dagdas novadā. Kulinarā mantojuma tīkla dalībniece kafejnīcas “Papardes zieds” saimniece mūs baroja ar gardām pusdienām, kā arī noslēgumā tika izstaigātas novadpētniecības izstāžu zāles “Patria”, kur Aivars Arnicāns ciemiņiem izrādīja savu interesanto vēsturisko lietu ekspozīciju un izklaidēja ar interesantu stāstījumu.

Paldies par atsaucību visiem tūrisma obektu saimniekiem, kas piedalījās šajā braucienā un uzņēma viesus.


Написать комментарий