Celtniecības darbi ir pabeigti: 24. aprīlī Daugavpilī tiks atvērts Rotko centrs

Beidzas Marka Rotko mākslas centra celtniecības darbi Daugavpilī. Šobrīd celtniecības darbi ir jau beigušies un nodošanai tiek gatavoti objekta ekspluatācijas dokumenti, pieņemšana notiks līdz šī gada beigām, portālam gorod.lv paziņoja projekta vadītāja Inga Krekele.

Šobrīd turpinās centra labiekārtošana un ekspozīciju sagatavošana. 12. novembrī tika izsludināts iepirkums par pastāvīgu elektroniskās multimediju ekspozīcijas ar apjomīgu elementu radīšanu un uzstādīšanu. Šis jaunieguvums ļaus interesanti pastāstīt centra apmeklētājiem par daudzām lietām, kā arī ļaus tūristiem uz laiku kļūt par mākslas pasaules daļu.

Kā paziņoja I. Krekele, savas durvis Rotko centrs vērs vaļā 2013. gada 24. aprīlī. Šobrīd rit intensīvs darbs pie ekspozīcijas radīšanas, viena no galvenajām, protams, būs veltīta M. Rotko. Spēkā paliek solījums, ka centrā būs seši mākslinieka oriģināldarbi, apsolīja projekta vadītāja.

Atgādināsim, ka galvenos arsenāla ēkas un Cetokšņa rekonstrukcijas darbus par 2,8 miljoniem latu veica SIA “Ditton Būve”. Mākslas centrs sastāvēs no vairākiem sektoriem: Rotko sektors (digitālā ekspozīcija ar interaktīviem elementiem, lekciju ekskursijas, tematiskās filmas, dokumentālās filmas, M. Rotko oriģināldarbu izstāde), Informācijas sektors (plakāti, atklātnes, M. Rotko literatūra, izstāžu katalogi, Cietokšņa suvenīri utt.), Modernās mākslas sektors (M. Rotko plenēru darbu izstāde, citu autoru darbi), Rezidences studiju sektors (starptautiskie plenēri, gleznošanas meistarklases, fotogrāfijas, jauno mākslinieku konkursi, diskusiju klubi, diskusijas par restaurāciju, pieredzes apmaiņu diskusijas u.c.), Kultūrvēsturiskās ekspozīcijas sektors (pastāvīgās digitālās ekspozīcijas “Arsenāla vēsture”, “Cilvēks, vide, visums”, u.c.).
 


Написать комментарий