Darba inspekcija pagarina izmeklēšanu par Daugavpilī darba vietā bojā gājušā celtnieka nāves apstākļiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā vēstīts, šī gada 17.oktobrī ap plkst.11:00 Daugavpilī būvniecības objektā guva traumas divi vietējās firmas strādnieki, nokrītot no Vienības ielā 5 esošās trīsstāvu ēkas jumta. Viens no strādniekiem – 1959.gadā dzimušais vīrietis – bija guvis nopietnas traumas un nomira Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Valsts darba inspekcija sākusi nelaimes gadījuma izmeklēšanu, atkarībā no tās rezultātiem pilsētas pašvaldība piemēros attiecīgas sankcijas pret firmu-darba devēju.
Vecākais inspektors Vents Priedītis portālam Gorod.lv paziņoja, ka Ministru Kabineta darba aizsardzības prasību ievērošanas izmeklēšana tika pagarināta un tiks pabeigta šī gada 10.decembrī. Izmeklēšanas pagarināšanas iemesli netika minēti.

Agrāk Priedīša kungs bija ziņojis, ka šāda veida pārbaudes parasti ilgst 30-60 dienas. Pēc pārbaudes tiek sastādīts akts, saskaņā ar kuru, balstoties uz konstatētajiem pārkāpumiem, attiecībā pret firmu – darba devēju tiek piemērotas Administratīvajā kodeksā noteiktās sankcijas. Pārkāpējs var tiks sodīts ar brīdinājumu vai naudas sodu.
Šogad Valsts darba inspekcija izmeklējusi 105 nelaimes gadījumus dažādos būvniecības objektos. Septiņos gadījumos gūto traumu rezultātā cilvēki gāja bojā.


Написать комментарий