Sanfrancisko publiskās vietās vairs nedrīkstēs atkailināties

foto mcmanuslab.ucsf.edu
foto mcmanuslab.ucsf.edu

ASV pilsētas Sanfrancisko likumdevēji atbalstījuši aizliegumu sabiedriskās vietās atrasties kailiem, tā pieliekot punktu ilgajai diskusijai par nūdistu tiesībām, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Šo aizliegumu atbalstījis likumdevēja pārstāvju vairākums.

No šī brīža cilvēki, kuri vecāki par pieciem gadiem, publiskās vietās nedrīkstēs "atkailināt savas ģenitālijas, starpeni un dibenu". "Brīvība nenozīmē visatļautību," pieņemto likumu komentējis viens no pilsētas valdes locekļiem Skots Veiners.

Pieņemtais likums nosaka, ka pirmreizēja tā neievērošana nūdistam var maksāt 100 dolāru sodu (aptuveni 50 lati), taču, neievērojot likumu otrreiz, var nākties šķirties no 500 dolāriem (aptuveni 250 lati) vai pat nonākt aiz restēm uz gadu. Šie noteikumi neattieksies vien uz tiem gadījumiem, kad izģērbšanās notiks iepriekš pieteiktu pasākumu vai gājienu laikā.

Iebilstot pret jauno kārtību, aptuveni 20 cilvēki pie pilsētas domes protesta akcijā izģērbās kaili.

Tāpat federālajā tiesā jau ir iesniegta sūdzība, kurā teikts, ka jaunais likumprojekts ierobežo amerikāņu tiesības uz vārda brīvību. "Esmu norūpējies par to, kā šis likums ietekmēs pilsoņu tiesības, tas Sanfrancisko mainīs uz visiem laikiem," teicis cits pilsētas valdes loceklis Džons Avaloss, kurš likumu neatbalstīja.

Līdz šim Sanfrancisko bija viena no ASV demokrātiskākajām pilsētām, tā bija pirmā, kas legalizēja viendzimuma laulības. Nereti Sanfrancisko mēdz dēvēt par hipiju pilsētu.


Написать комментарий