Daugavpils teātrī top R.Tomā asa sižeta izrāde „Otrais šāviens”

publicitātes foto
publicitātes foto

29. novembrī plkst. 18:30 Daugavpils teātra Lielajā zālē notiks franču rakstnieka un dramaturga Robēra Tomā detektīva „Otrais šāviens” pirmizrāde. Iestudējuma režisors Oļegs Šapošņikovs, kostīmu mākslinieces un scenogrāfes Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Mihails Samodahovs, Karina Lučiņina, Vladimirs Dupaks un Aleksandrs Komarovs, informē Daugavpils teātris.

Robērs Tomā (1927-1989) ir franču rakstnieks, dramaturgs, režisors, aktieris un scenāriju autors, pēc kura darbiem iestudēta virkne populāru kinodarbu – franču kinolente “8 sievietes”, padomju filmas “Meklējiet sievieti” un “Slazds vientuļam vīrietim” u.c. „Otrais šāviens” ir asa sižeta izrāde, kurā intriga – kas galu galā ir noziedznieks – paliek noslēpumā līdz pašām izrādes beigām. Izrādes pamatā - psiholoģisks konflikts starp jūtām un prātu, ko izrādes laikā risinās divi neordināri un neparasti personāži, aizvedot skatītāju iztēles un intelekta saspēles pasaulē.

“Daži, pat ļoti pieredzējuši mednieki, kas spēj šaut ar neticamu precizitāti, apjūk, šaujot mērķī otro reizi. Vieni otro šāvienu veic, vāji notēmējot, citi – īsti nezina, ko un kā īsti darīt. Otrais šāviens ir smalka psiholoģiska nianse, kurā parādās prāta, uztveres asums un ātrums. Robēra Tomā lugā aktieriem ir āķīgi uzdevumi, kas sevī ietver niansētu spēles stilu un pārvēršanās mākslu,” par iestudējumu stāsta režisors Oļegs Šapošņikovs.

Lugas darbība risinās kāda villā nelielā Francijas kūrortpilsētā. Izrādes vizuālais noformējums un izkārtojums būs visai neierasts – skatītāji atradīsies uz teātra lielās skatuves, bet aktieri darbosies ne tikai uz skatuves, bet arī skatītāju zālē.

Iestudējuma pirmizrāde 29. un 30. novembrī plkst. 18:30 Daugavpils teātra Lielajā zālē

Biļetes iespējams iegādāties Daugavpils teātra kasē (654 26520) un Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv


Написать комментарий