“Dinamo” ielaiž septiņus vārtus Ufā

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Pirmo reizi šosezon septiņus vārtus ielaidis Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas trīs spēļu izbraukumu noslēdza ar zaudējumu pret Ufas "Salavat Yulaev" – 3:7. Pirmos vārtus "Dinamo" rindās guva aizsargs Mārtiņš Porejs, kurš izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli.

Rīgas "Dinamo" vārtos pirmo reizi kopš 22. oktobra stājās Māris Jučers. Mača pirmajās minūtēs viņš bija redzamākais hokejists laukumā, jo "Dinamo" pēc Ginta Meijas pārkāpuma palika mazākumā un "Salavat Yulaev" piederēja pārsvars. To pārvērst taustāmā rezultātā mājiniekiem izdevās 15. minūtē – pēc lieliskas piespēles paralēli vārtiem ripu Jučera sargāto vārtu tuvajā stūrī raidīja Ņikita Filatovs. To viņš paveica, ripu neapturot.

Otrās trešdaļas ievadā "Dinamo" spēja rezultātu izlīdzināt – pretuzbrukumā izcēlās Aleksandrs Žirū. Pēc viņa izrāviena pa kreiso malu un metiena tālajā stūrī ripa iesprūda vārtu priekšā, tomēr atrada ceļu "Salavat Yulaev" vārtos, un rezultāts kļuva 1:1. Tomēr "Dinamo" otro 20 minūšu laikā pamanījās zaudēt pat piecus vārtus…

Vadību mājiniekiem 24. minūtē atjaunoja aizsargs Andrejs Zubarevs – viņš pieslēdzās uzbrukumam un realizēja izgājienu vienatnē pret Jučeru. Pēc četrām minūtēm 3:1 ar metienu no vidējas distances panāca ufiešu rezultatīvākais spēlētājs Igors Mirnovs, kurš iepriekš ar lielisku piespēli izdeva Zubarevu vienatnē pret Jučeru.

31. minūtē 4:1 ar no vārtu priekšas realizētu vairākumu panāca somu uzbrucējs Anti Pilstrēms. Tūdaļ izcila izdevība bija "Dinamo" uzbrucējam Džeimijam Džonsonam, taču viņš nepieskatīts no vārtu priekšas nespēja dabūt ripu pāri sāncenšu vārtsargam.

Par to nācās samaksāt ar vēl vieniem ielaistiem vārtiem mazākumā – Jučers atvairīja Sergeja Zinovjeva no šaura leņķa raidīto ripu, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Oļegs Saprikins.

Sekoja pusminūtes pārtraukums Arta Ābola izpildījumā, "Dinamo" vairākums un Mārtiņa Poreja pirmie vārti KHL. Ripa mājinieku vārtos ielidoja pēc aizsarga metiena no zilās līnijas – 2:5. Turklāt lietas sāka izskatīties arvien pozitīvāk – rīdzinieki tika pie vēl viena vairākuma. Tomēr iespaids bija maldīgs – Pilstrēms mazākumā izveidoja pretuzbrukumu un guva "Salavat Yulaev" piektos vārtus trešdaļā.

Noslēdzošās 20 minūtes "Dinamo" vārtos sāka piektdien "sauso" spēli aizvadījušais Mikaels Telkvists. Taču arī viņš bija spiests kapitulēt pēc Pilstrēma metiena – soms 48. minūtē sev nokārtoja "hat trick", visus vārtus gūstot nevienādos sastāvos: divus vairākumā, vienus mazākumā. Pirms divām minūtēm vairākumu realizēja arī "Dinamo" – pēc Poreja un Gunta Galviņa piespēlēm no vidējas distances tālajā stūrī trāpīja Mārtiņš Karsums.

Skanot spēles beigu sirēnai, tablo vēstīja 7:3 mājinieku labā. Rīgas "Dinamo" pirmo reizi sezonā ielaida septiņus vārtus un otro reizi pēdējās trīs spēlēs ielaida vairākumā. Nākamo spēli "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, savā laukumā uzņemot Gagarina kausa čempioni Maskavas "Dynamo" ar Aleksandru Ovečkinu un Niklasu Bekstrēmu priekšgalā.

26.11.2012 , 09:20

sportacentrs.com


Написать комментарий