Saplūst lielas krievvalodīgo avīzes 'Vesti Segodnja' un 'Čas'

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Divi lielākie Latvijā krievu valodā iznākošie dienas laikraksti "Vesti Segodnja" un "Čas" apvienojušies zem kopīga zīmola "Vesti Segodnja", liecina pirmdien laikrakstā "Čas" publicētais.

Laikraksts "Čas" iznāks līdz šā gada 7.decembrim, bet no 10.decembra "Čas" vietā tā abonenti saņems laikrakstu "Vesti Segodnja". To un arī divus nedēļas pielikumus - "Televīzijas programmu" un "Teleprogrammu ar onkuli Mišu" – laikraksta abonenti saņems līdz gada beigām. Tāpat abonenti, kas jau pasūtījuši avīzi "Čas" nākamajam gadam, pasūtītās avīzes vietā no 1.janvāra saņems "Vesti Segodnja" ar tās pielikumiem.

Saskaņā ar portāla "Delfi" rīcībā esošo neoficiālo informāciju par apvienotā izdevuma šefu - galveno redaktoru kļūs pašreizējais "Vesti Segodnja" galvenais redaktors Aleksandrs Bļinovs, bet par galveno redaktoru – "Čas" pašreizējais galvenais redaktors Pāvels Kirilovs. Atjaunotā "Vesti Segodnja" versija kļūs par krāsainu izdevumu ar 16 lapaspusēm.

"Čas" pirmdien publicētajā paziņojumā teikts, ka saplūdušo avīžu zīmolā tiks apvienots viss labākais, kas bijis un joprojām ir avīzēs "Vesti Segodnja" un "Čas". Tiek veidota profesionālu žurnālistu komanda, taps mūsdienīga avīze, attīstot arī tās interneta versiju.

Saskaņā ar tirgus pētījumu firmas "TNS" datiem šā gada rudenī lasītāko krievu valodā iznākošo drukāto izdevumu TOP10 "Vesti Segodnja" ieņēma 7.vietu, bet "Čas" šajā sarakstā nebija pārstāvēta. Līderpozīcijas bija izdevumam "МК Latvija", "Rīgas Santīms" un "Televīzijas Programmai".


Написать комментарий