Vudū kulta sekotājus tur aizdomās par 100 kapu apgānīšanu Beninā

foto carlosmesa.com
foto carlosmesa.com

Vairāk nekā 100 apbedījumi ir apgānīti kapsētā pie Beninas galvaspilsētas Portonovo. Līķiem ir nogrieztas galvas, tāpat ir izņemti arī daži iekšējie orgāni, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ir aizdomas, ka noziegums ir saistīts ar ekstrēmu vudū kulta sekotāju darbību, kuri ķermeņa daļas uzskata par laimes talismanu, stāsta BBC avoti Beninā. Tas ir pirmais šāda veida gadījums Rietumāfrikas valstī, kur vudū ir oficiālas reliģijas statuss.

Kapu apgānīšanu atklājis mūrnieks, kurš astoņu hektāru lielajā kapsētā bija aizmirsis savus instrumentus. Viņš informējis policiju, kas konstatēja, ka nakts laikā ir izpostītas vairāk nekā 100 kapavietas.

Vairums iedzīvotāju Beninā tic reinkarnācijai, tāpēc par notikušo ļoti satraukti ir mirušo tuvinieku, baidoties, ka radinieki pārdzims ar trūkstošām ķermeņa daļām, skaidro BBC. Daudzi cilvēki uzskata, ka ķermeņa daļas ir nozagtas, lai tās pārdotu kā laimes talismanus.

Kāds augsta ranga garīdznieks, nosodot kapu apgānīšanu, BBC norādījis, ka šādas darbības neatzīst galvenā vudū reliģija.

Vudū reliģijas sekotāji, kādi ir aptuveni 40% Beninas iedzīvotāju, tic, ka dzīvi vada dabas parādību, piemēram, ūdens, uguns, zemes un gaisa garīgie spēki, kurus jāpagodina ar rituāliem un dzīvnieku upurēšanu, skaidro BBC.


Написать комментарий