Latvijas florbola izlase pasaules čempionātu sāk ar uzvaru pār ASV

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Svētdien Šveices pilsētā Cīrihē savu pirmo spēli 9. pasaules čempionātā aizvadīja Latvijas vīriešu florbola izlase, pārliecinoši pieveicot ASV valstsvienību.

Jau mača 4.minūtē Latvija nonāca zaudētājos ar 0:2, tomēr spēja saņemties un uzvarēt ar 8:3. Labākā spēlētāja balva tika trīs piespēļu autoram Atim Blindam, liecina Latvijas Florbola savienības informācija.


Lai arī spēlē starp ASV un Latvijas florbola izlasēm favorītes statusā bija latvieši, maču veiksmīgāk uzsāka pretinieki, kuri ne tikai negribēja piekāpties latviešiem ātrumā un spēka divcīņas, bet arī pie pirmās iespējas apdraudēja Gunta Bundzenieka sargātos vārtus, nepilnu četru minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 2:0. Mūsu valstsvienības florbolisti steidzīgi mēģināja atspēlēties– 7.minūtē Mihails Kostusevs panāca 1:2, bet jau pēc pusminūtes komandas kapteinis Oskars Fīrmanis ar precīzu metienu rezultātu izlīdzināja – 2:2. 12.minūtes sākumā izlases debitants Morics Krūmiņš pirmo reizi vadībā izvirzīja mūsējos – 3:2. Amerikāņi gan vēl nebija padevušies – 15.minūtē, kad divu minūšu noraidījumu izcieta Jānis Peičs, viņiem izdevās panākt izlīdzinājumu – 3:3.

Kā vēlāk izrādījās, tie ASV florbolistiem bija pēdējie vārti šajā spēlē – pārtraukumā labākā noskaņojumā devās latvieši, kurus vadībā ar 4:3 izvirzīja vēl viens izlases debitants Gints Klēģers, bet no otrās trešdaļas sākuma Latvijas izlases vārtus nekļūdīgi sargāja Indriķis Siliņš, arī pasaules čempionāta debitants. Otrajā periodā mūsu valstsvienības pārsvaru līdz 7:3 palielināja Andris Rajeckis, Artis Raitums un Mārtiņš Druvkalns (A.Rajeckim un Druvkalnam arī tie bija pirmie vārti izlases sastāvā), bet pēdējā periodā spēles rezultātu ar precīzu metienu nofiksēja Mihails Kostusevs – 8:3.

Devītais pasaules čempionāts florbolā vīriešu izlasēm no 2. līdz 9.decembrim notiks Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē. Latvijas izlase visas apakšgrupu spēles aizvadīs Cīrihē. Latvijai vēl jāspēlē ar Čehiju un Japānu.

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Guntis Bundzenieks (Cēsu "Lekrings"), Indriķis Siliņš ("Ulbroka"/FS "Masters");

aizsargi - Aigars Belasovs ("Loviisa Tor", Somija), Ingus Laiviņš, Jānis Rajeckis, Andris Malkavs (visi - "Lekrings"), Oskars Fīrmanis (RTU/"Inspecta"), Morics Krūmiņš (Helsinku SSV, Somija), Gints Siliņš (Liepājas "Kurši"), Mārtiņš Druvkalns ("Ķekava");

uzbrucēji - Jānis Jansons, Atis Blinds (abi - RTU/"Inspecta"), Ainārs Juškēvičs ("Ulbroka"/FS "Masters"), Artis Raitums ("Talsi"/"Triobet"), Mihails Kostusevs, Toms Akmeņlauks (abi - "Lielvārde"), Mārtiņš Rajeckis, Andris Rajeckis (abi - "Lekrings"), Jānis Peičs, Gints Klēģers (abi - "Ķekava").


Написать комментарий