Līvānos tiek veiksmīgi realizēta Eiropas Savienības programma

foto happy-giraffe.ru
foto happy-giraffe.ru

Līvānu novada sociālā dienesta vadītāja Arnita Briška ziņo, ka no šī gada 1.marta Līvānu novada dome realizē Eiropas Sociālā fonda ESF projektu „Uzvedības sociālās korekcijas un sociālās palīdzības programmu izstrāde un īstenošana Līvānu novada bērniem un to ģimenēm”.

Projekta mērķis ir uzvedības sociālās korekcijas un sociālās palīdzības programmu izstrāde un tai atbilstošu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana Līvānu novada bērniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm un daudzbērnu un nepilnām ģimenēm pašvaldības Sociālajā dienestā, tādējādi novēršot deviantas un antisociālas uzvedības veidošanos, sniedzot psihosociālo atbalstu un veicinot personības pilnveidi, rosinot attīstīt pozitīvu vērtību sistēmu un apgūt jaunus uzvedības modeļus bērnu un ģimeņu sociālo prasmju pilnveidošanai un to integrācijai sabiedrībā.

A.Briška pastāstīja, ka informāciju par bērniem Sociālais dienests saņem galvenokārt no Līvānu novada skolām, taču bieži vien dienestā griežas arī paši problemātisko bērnu vecāki. Praktiskās nodarbības ar bērniem notiek katru dienu. Uzvedības sociālās korekcijas projekta realizācijai tika iedalīti 100 tūkstoši latu un tā ietvaros tika iegādāts nepieciešamais inventārs, kancelejas preces, galda spēles un citi materiāli. Bērni atzīstas, ka viņiem patīk apmeklēt nodarbības un sociālo darbinieku darba rezultātā nodarbības apmeklē arī bērnu draugi, tādējādi viņi kopīgi apgūst jaunus saskarsmes un uzvedības modeļus.

Briškas kundze atzīmēja, ka minētajā projektā piedalās ne tikai Līvānu pilsētas iedzīvotāji, bet projektā tiek nodrošināta regulāra laukos dzīvojošo bērnu nogādāšana uz projekta realizācijas vietu, tādējādi tiek nodrošināta vienmērīga pakalpojumu pieejamība gan pilsētā, gan laukos dzīvojošajiem bērniem.


Написать комментарий