Neskatoties uz visiem drošības pasākumiem, tika nolemts atteikties no M.Rotko divu mākslas darbu oriģinālu ekspozīcijas Daugavpilī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Marka Rotko mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs pastāstīja, ka Daugavpilī izveidotajā Centrā tiks aprīkota zāle, kurā tiks izstādīti mākslinieka darbu oriģināli.

6 mākslas darbu oriģināli no mākslinieka ģimenes kolekcijas tiks izstādīti Centra atklāšanas dienā – 24.aprīlī. Savukārt tika nolemts pagaidām atteikties vēl no diviem oriģināliem, kurus bija plānots aizņemties no Vašingtonas mākslas galerijas.

A.Burunovs paziņoja, ka gleznu oriģināliem jābūt apdrošinātiem, tāpēc divi mākslas darbu oriģināli, kuru apdrošināšana izmaksātu 144 tūkstošus dolāru, Daugavpilī tiks izstādīti nevis nākamgad, bet vēlāk.

Lai nodrošinātu mākslas darbu oriģinālu drošību, Centrs tika aprīkots ar videonovērošanas sistēmu: tajā tika uzstādītas 45 videonovērošanas kameras, apkārt ēkai – 15. Zālē, kurā tiks izstādīti mākslas darbu oriģināli, tiks uzturēts nepieciešamais mikroklimats. Ugunsdzēšanai paredzēta speciālā gāze. Telpas tiks aprīkotas arī ar signalizāciju un, iespējams, ar papildus videonovērošanas kamerām.

Jāatzīmē, ka pārējās zālēs, kurās arī atradīsies gleznas, uz logiem tiks uzstādīti ultravioletie filtri, kuri pasargās gleznas no krāsu izbalēšanas. Savukārt apmetums, kas vietām lobās, nenovērsīs apmeklētāju uzmanību no gleznām, jo pēc projektu kuratores vārdiem, minēto būvmateriālu var daļēji noņemt un uzlikt no jauna.
 


Написать комментарий