Ušakovs: iespējams, rīkosim referendumu par eiro ieviešanu

foto bnn-news.ru
foto bnn-news.ru

Redzot to, ka sabeidrība pret eiro ieviešanu attiecas klaji negatīvi, ir iespējams, ka Saskaņas centrs varētu rīkot referendumu. Tā norāda Rīgas mērs Nila Ušakova (SC).

«Divas lietas. Viena lieta, ka ir skaidrs, ka eiro Latvijā kopumā ir nepieciešams. Tas ir absolūti viennozīmīgi, bet ir jautājums par to, vai [tas būs] 2014. gads, un otrais jautājums, ja mēs redzam tik klaji negatīvu attieksmi no Latvijas sabiedrības, tad tas tomēr ir jautājums, vai sabiedrībai ir tiesības arī pār savu viedokli,» LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs, norādot, ka eiro ieviešanu, iespējams, labāk būtu izlemt referendumā.


Atbildot uz jautājumu, vai sagaidāma rīcība, lai veicinātu referendumu valstī, Ušakovs atbildēja, ka tas ir iespējams. «Es tagad neatbildēšu, ka «jā, mēs to tagad noteikti darīsim», bet, redzot to, ka sabiedrība patreiz to uztver klaji negatīvi, es domāju, ka sabiedrībai ir jādod tiesības arī izteikts avu viedokli,» sacīja Ušakovs.

Uz jautājumu, vai tas nav populisms - apzināties, ka eiro ieviešana ir laba lieta, bet tajā pat laikā pieļaut referenduma rīkošanu, Rīgas mērs sacīja: «Ir daudzas lietas, ko es uzskatu par labām, un es pieņemu, ka dažas no šīm lietām absolūti nekad mūžā netiks atbalstītas no Latvijas sabiedrības.»

Jau ziņots, ka patlaban Latvija eiro plāno ieviest 2014. gada janvārī.


Написать комментарий