Žanna Kulakova: Daugavpils ir vienīgā mūsu valsts pilsēta, kura parakstījusi nodomu līgumu ar Polijas vojevodistēm

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā ziņots, šī gada 23.novembrī Latviju ar oficiālo vizīti apmeklēja poļu delegācija valsts prezidenta Broņislava Komorovska vadībā.

Tikšanās ietvaros norisinājās biznesa forums, kurā Daugavpils pārstāvēja Latgali. Tikšanās rezultātā tika parakstīts sadarbības līgums starp divām Polijas vojevodistēm – Malopoļskas un Varmijas-Mazurijas vojevodistēm, Latgales reģiona pārstāvjiem un Daugavpils pilsētas pašvaldību, kuru pārstāvēja pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Pēc Kulakovas kundzes vārdiem, minētā tikšanās bijusi vēl viens svarīgs solis Latgales attīstības programmas veiksmīgā darba ietvaros. „Daugavpils ir vienīgā pilsēta Latvijā, kurai bija iespēja prezentēt sevi nozīmīgajā biznesa forumā divu valstu prezidentu klātbūtnē. Mēs esam vienīgā valsts pilsēta, kura parakstījusi nodomu līgumu ar Polijas vojevodistēm. Es uztveru to kā ļoti pozitīvu momentu, kas turpmāk veicinās pilnvērtīgu attīstību dažādās pilsētas jomās, piemēram, biznesā, augstākās izglītības jomā, kultūrā, tūrismā, pašvaldības un tās uzņēmumu darba jomā. Varam griezties pēc palīdzības pie pašiem prezidentiem, jo minētais dokuments tika parakstīts ar viņu atbalstu”, - uzskata Kulakovas kundze.

Uzņēmējdarbība un bizness ir viena no Daugavpils prioritātēm, no kuras ir atkarīga ekonomikas attīstība un jaunu darbavietu radīšana. Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja ir pārliecināta, ka posmos sadalīta attīstības programma veiksmīgi darbojas: „Netiek gaidīts tūlītējs rezultāts, jo mēs apzināmies, ka esam atbildīgi par nākotni. Piemēram, Latgalē pēdējā laikā ir palielinājies bezdarba līmenis, bet mūsu pilsētā pēdējos divos gados tas ir samazinājies”.


Написать комментарий