'Ventspils' Izaicinājuma kausā turpina spēlēt bez zaudējumiem

foto bkventspils.lv
foto bkventspils.lv

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien FIBA Izaicinājuma kausa spēlē ar rezultātu 79:59 pārspēja Somijas vienību Tamperes "Pyrinto", izcīnot jau piekto uzvaru pēc kārtas.

Rezultatīvākie ventspilnieku rindās bija garā gala spēlētāji - Artūram Bērziņam 19 punkti, bet Mārtiņa Meiera kontā 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas. Pa desmit pievienoja Mārtiņš Laksa un Folerins Kempbels, kuram arī piecas atlēkušās bumbas. Viesu labā Kenets Lavs guva 12 punktus, vēsta "Ventspils" oficiālā mājaslapa internetā.

Aizsardzībā viesi nekautrējās uzreiz izmantot zonas aizsardzību, kas noveda ventspilniekus pie daudz kļūdām, un rezultativitāte mājinieku izpildījumā nebija pārāk augsta. Tomēr arī viesu uzbrukumi biežāk neatrada nekā atrada ceļu uz gūtiem punktiem. Viesu līderis Lavs pirmos punktus guva tikai ceturtdaļas izskaņā, un pēc desmit minūtēm 15:12 par labu mājiniekiem.

Trīs sekmīgi uzbrukumi pēc kārtas ļāva somiem pārņemt vadību otrās ceturtdaļas ievadā (18:15). Ar pacietīgām izspēlēm un bumbas nogādāšanu groza apakšā mājiniekiem izdevās gūt deviņus bezatbildes punktus, atkal pārņemot vadību (24:18). Izrāviens turpinājās, un ventspilnieki kopumā guva 18 punktus pēc kārtas, panākot 15 punktu pārsvaru (33:18). Tuvojoties puslaika beigās, "Pyrinto" atguvās, un spēle kļuva nedaudz līdzīgāka, taču pašā izskaņā atkal vairāki sekmīgi uzbrukumi pēc kārtas un pēc 20 minūtēm - 46:28.

Otro puslaiku ventspilnieki sāka ar Bērziņa diviem punktiem no apakšas, pirmo reizi mačā panākot +20 (48:28). Somu spēlēto haosu ventspilnieki turpināja izmantot - no ārienes precīzs Kempbels, groza tuvumā labi cīnījās Zaķis, un ceturtdaļas vidū jau 26 punktu starpība (58:32). Trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām Kembepls noslēdza ātro uzbrukumu, panākot jau 30 punktu pārsvaru (64:34).

Trešās ceturtdaļas beigās treneris Roberts Štelmahers spēlē pirmo reizi iesaistīja arī Uģi Pineti, bet vēlāk laukumā nāca arī Ervīns Jonāts. Trešās ceturtdaļas izskaņā sasniegto 33 punktu pārsvaru saglabāt neizdevās, bet pārliecinošs panākums tik un tā neizpalika.


Написать комментарий