Ludzā noslēdzies pirmais posms akcijai “Skolēni šķiro”

foto ludza.lv
foto ludza.lv

Ir noslēdzies pirmais posms akcijai „Skolēni šķiro”. Akciju organizē Ludzas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA „Ludzas apsaimniekotājs”. Akcijai sākoties, ir bijusi negaidīti liela Ludzas pilsētas ģimnāzijas un Ludzas 2. vidusskolas skolēnu atsaucība. No katras skolas akcijā piedalījās pa 7 klasēm, informē Ludzas novada pašvaldība.

Neskatoties uz to, ka akcijas norises laiks ir no 2012.gada 1. novembra līdz 2013.gada 31. janvārim, jau šobrīd abu skolu skolēni viena kalendārā mēneša laikā no 1.novembra līdz 30.novembrim ir izdarījuši ļoti lielu darbu. Vācot un šķirojot atkritumus, skolēni padarījuši novada teritoriju tīrāku, drošāku, ieekonomējuši daudz dabas resursu, pierādījuši savas lielās darba spējas. Jau šobrīd akcijas galvenais mērķis – veicināt dalītu atkritumu vākšanu pašvaldības teritorijā, veicināt izpratnes veidošanos par atkritumu šķirošanu un otrreizēju atkritumu pārstrādi – ir piepildījies.

Akcijas norises ietvaros mēneša laikā ir savākti vairāk nekā 4,5 tūkstoši dažādu stikla taru, vairāk nekā 5 tūkstoši plastmasa pudeļu un tetrapaku. Lūk, cik daudz atkritumu, un tas viss ir bijis mūsu Ludzas novada teritorijā. Un cik daudz atkritumu ir vēl palicis neizvākts?

Akcijas „Skolēni šķiro” pirmā posma ietvaros ar līdzīgu rezultātu par labākajām tika atzītas Ludzas pilsētas ģimnāzijas audzinātājas Lidijas Krokšas 7.a klase un audzinātājas Intas Žeikares 9.b klase, attiecīgi dalot 1. un 2. vietu.

Protams, paldies mūsu skolēnu vecākiem par atbalstu un piedalīšanos akcijā. Atvedot skolēnus uz skolu, tika paņemts līdzi lielāks vai mazāks maiss ar stikla tarām, plastmasas pudelēm, kuras savāktas dažādās vietās.

Bet kā lai neapbrīno skolotājus, kuriem jālabo burtnīcu kaudzes, jāgatavojas un jāvada mācību stundas, jādara daudz citu darbu, taču, neskatoties uz to, skolotāji atrada laiku un ieguldīja savu darbu akcijas „Skolēni šķiro” norisē.

Tādēļ Ludzas novada pašvaldība un SIA „LUDZAS APSAIMNIEKOTĀJS” izsaka lielu pateicību Ludzas pilsētas ģimnāzijas un Ludzas 2. vidusskolas skolēniem un skolotājiem, skolēnu vecākiem, kā arī sakām paldies skolu pārziņiem Jānim Mikažānam un Veltai Zbitkovskai par iesaistīšanos akcijā „Skolēni šķiro” un Ludzas novada vides sakārtošanā.

Vienlaikus atgādinām, ka akcija „Skolēni šķiro” turpinās un aicinām akcijas dalībniekus turpināt cīņu par galveno balvu 200 Ls vērtībā klases ekskursijai (pēc klases izvēles), gada zaļākās klases diplomu un sakoptu Ludzas novada vidi.


Написать комментарий