“Labiekārtošana-D” par 79 tūkstošiem latiem rekonstruēs Raiņa skvēru Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pašvaldības uzņēmums „Labiekārtošana-D” uzvarējis Daugavpils pilsētas pašvaldības izsludinātajā konkursā par Raiņa skvēra rekonstrukciju, kas atrodas netālu no J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas. Skvēra labiekārtošanas darbi tiks veikti ERAF projekta “Daugavpils pilsētas Grīvas mikrorajona infrastruktūras attīstība” ietvaros.

Pašvaldības uzņēmums minētos darbus veiks par 79 104,13 latiem bez PVN. Rekonstrukcijas idejas publiskā apspriešana notika šī gada sākumā. Pamatojoties uz apspriešanas rezultātiem, martā Domes deputāti apstiprināja Raiņa skvēra rekonstrukcijas ieceri.

Skiču projekts paredz, ka rekonstruētā teritorija tiks sadalīta dažās zonās: pirmajā zonā tiks aprīkots bērnu rotaļu laukums ar šūpolēm un smilšu kasti, bet otrā zona būs atpūtas zona ar soliņiem.

Saskaņā ar tehnisko dokumentāciju, labiekārtošanas darbos ietilps: gājēju celiņu iekārtošana, 13 soliņu uzstādīšana, 7 atkritumu urnu uzstādīšana, bērnu rotaļu laukuma aprīkojuma 6 elementu uzstādīšana, parka zāliena atjaunošana, 30 koku un 44 krūmu iestādīšana, dzīvžoga stādījumu veidošana, 30 rožu stādījumu veidošana, ziemciešu stādījumu veidošana 100 m2 platībā. Kā arī tiek plānota 23 koku nozāģēšana un sakņu izrakšana, upes nogāzes krūmu izciršana. Projektā paredzēta esošās lietus kanalizācijas tīrīšana un skalošana, apgaismojuma sistēmas uzlabošana un skvēra tuvumā esošās pieturas rekonstrukcija.

Strūklakas vietā skvēra centrā tiks izveidota 20 m2 liela puķu dobe ar ziemciešu stādījumiem.

Skvēra rekonstrukcijas darbi tiks uzsākti nākamgad.


Написать комментарий