„Gors” piedalās Latvijas kultūras vēstnieku apmācību programmā

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Latgales vēstniecības „Gors” vadītāja (SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” valdes locekle) Diāna Zirniņa ir iesaistījusies Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra, Britu padomes Latvijā un biedrības „CultureLab” rīkotajā apmācību programmā „Latvijas kultūras vēstnieki”, informē Rēzeknes pašvaldība.

„Latvijas kultūras vēstnieku apmācību programma ir lielisks veids, kā papildināt savas zināšanas un pielietot tās praksē. Sākotnēji varētu šķist, ka programmas nosaukums ir ļoti ambiciozs. Tomēr tās patiesā būtība ir vēstīt, zināšanas nodot tālāk kultūras jomā strādājošajiem, lai uzlabotu viņu profesionālo kompetenci un sekmētu jaunradi. Ir patiess prieks un gandarījums apmācībā gūtās gudrības pārvest mājās Latgalē,” teic Latgales vēstniecības „Gors” vadītāja Diāna Zirniņa, piebilstot, ka apmācību programma ļāvusi iepazīt radošus un profesionālus cilvēkus arī no citiem Latvijas novadiem.

Izglītības programmas „Latvijas kultūras vēstnieki” mērķis ir sagatavot 20 apmācītājus, kas dažādās Latvijas kopienās palīdzēs sagatavot Latvijas kultūras vēstniekus, kas savām kopienām palīdzēs apzināties vietējo un nacionālo kultūru kā izaugsmes resursu, stiprinās latviskās kultūras apziņu, veidos izpratni par atvērtu kultūras identitāti un mobilizēs pozitīvām pārmaiņām saliedētas sabiedrības veidošanā.

Apmācību dalībnieki iegūs zināšanas un informāciju par dažādiem skatījumiem uz kultūru un identitāti, savas valsts un kopienas kultūras daudzveidību un dažādības kā vērtības apzināšanos, kā arī attīstīs prasmes savas kopienas kultūras dzīves ilgtermiņa plānošanā un vadīšanā plašāku attīstības procesu kontekstā. Dalībnieki gūs iedvesmu turpmākam darbam un iespēju satikt līdzīgi domājošos, lai veidotu ilgtermiņa partnerības. Programmas noslēgumā dalībnieki saņems apliecību, kas apliecina apmācības programmas apguvi.

Latvijas kultūras vēstnieku uzdevums būs pēc apmācības programmas noslēguma īstenot vismaz vienu kultūras vēstnieku apmācības programmu savā kopienā, cenšoties aptvert pēc iespējas dažādas mērķgrupas (tautības, vecuma grupas, profesijas un tml.). Tāpat kultūras vēstniekiem kopā ar apmācības dalībniekiem būs jāattīsta Latvijas kultūras vēstnieku sadarbības tīkls un jārosina kopīgu iniciatīvu un projektu veidošanās.

Izglītības programma „Latvijas kultūras vēstnieki” sastāv no trīs nodarbību cikliem, no kuriem pirmais notika 2012.gada 24. un 25.novembrī. Nodarbības turpināsies 15. un 16.decembrī, kā arī 2013.gada 19. un 20.janvārī. Izglītības programmu „Latvijas kultūras vēstnieki” piedāvā Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Britu padome Latvijā un „CultureLab”, sadarbojoties ar Kultūras ministriju. Apmācību programma balstās uz diviem Britu padomes Latvijā projektiem – „Starpkultūru vēstnieki” („Intercultural Navigators”) un „Darbīgās kopienas” („Active Citizens”).


Написать комментарий