Daugavpils novada dome Sprūdža ierosinājumu samazināt reģionālo pašvaldību deputātu skaitu vērtē negatīvi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Ministru Kabineta komiteja atbalstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža ierosinājumu samazināt reģionālo pašvaldību un Rīgas domes deputātu skaitu. Komiteja atbalstīja arī grozījumus par deputātu statusu. Minēto situāciju komentēja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Jalinskas kundze pastāstīja, ka Edmunda Sprūdža ierosinājums novada domē tika apspriests pirms kāda laika un apspriedes rezultātā tika izvirzīti argumenti pret deputātu skaita samazināšanu. Viņa paskaidroja, ka Daugavpils novads ir liels, tajā ietilpst 19 pagasti, kuru iedzīvotāju skaits kopumā sastāda 28 tūkstošus cilvēku. Šobrīd novada domē darbojas 17 deputāti.

Pēc J.Jalinskas vārdiem, 17 cilvēki pārvaldē ir minimāls deputātu skaits, kas nepieciešams darba izpildei, jo komitejas sēdes parasti apmeklē 8 cilvēki, kas ļauj apspriest dažādas problēmas un pieņemt lēmumus. Savukārt mazākais deputātu skaits varētu sarežģīt novada domes darbu.

Jalinskas kundze atzina, ka Daugavpils novada dome diemžēl nevar ietekmēt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža ierosinājuma apstiprināšanu, taču Dome var strādāt ar deputātiem un panākt, ka likums netiek pieņemts.


Написать комментарий