Sniegs un ledus apgrūtina braukšanu Kurzemē, Zemgalē un Latgalē

foto vauxhallquotes.co.uk
foto vauxhallquotes.co.uk

Piektdienas rītā braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām apgrūtina sniegs un apledojuma veidošanās, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā Latvijas Valsts ceļi (LVC).

LVC norāda, ka vietām nedaudz snieg, gaisa temperatūra ir no -9 līdz -3 grādiem pēc Celsija skalas.

Ventspils, Liepājas, Jelgavas un Bauskas virzienos ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Vietām snieg. Autoceļi apledo, vietām sniegoti, tāpat Rīgas apkārtnē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Salaspils - Babīte. Autoceļš vietām apledo. Šīs brauktuves tīra un kaisa.

Savukārt Daugavpils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Jēkabpils - Daugavpils, posmā Jēkabpils - Terehova, posmā Grebņeva - Medumi un uz Rēzeknes un Daugavpils apvedceļiem. Vietām nedaudz snieg. Autoceļš vietām sniegots un apledo, taču brauktuves tīra un kaisa.

Siguldas virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Vangaži - Sigulda. Autoceļš vietām apledo, brauktuves kaisa.

Valmieras un Ainažu virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi. Autoceļš mitrs, vietām nedaudz sniegots.

Pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā izņemot Aizkraukles, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Valkas un Valmieras apkārtnes. Autoceļi sniegoti, vietām apledo, brauktuves tīra un kaisa.

LVC atgādina, ka ziemas apstākļos īsā laika periodā var mainīties braukšanas apstākļi un aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.


Написать комментарий