Gaidot Ziemassvētkus, daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti zem eņģeļa spārniem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 13.decembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta mākslinieces Daigas Lapsas (Krāslava) gobelēnu izstāde „Zem eņģeļa spārniem”.

Daiga ir ļoti daudzpusīgs cilvēks, viņa nodarbojas ar gleznošanu, keramiku, tekstilmākslu – māksliniece veido gobelēnus, aplikācijas no auduma, ada un tamborē lelles, modelē tērpus, darbojas izšūšanas tehnikā. Viņa aktīvi piedalās izstādēs dažādās pasaules valstīs, vairāki viņas darbi papildinājuši privātkolekcijas.

Minētajā izstādē apmeklētāju uzmanībai piedāvāti 25 gobelēni, kuri radīšanā izmantota sena metodika – darbs tiek austs uz liela koka karkasa. Tāpēc daudzi domā, ka darbu autore ir simts gadus veca omīte.

Mākslinieces iecienītie materiāli ir lini, kokvilna, sizals, stikls, māls. Daiga pastāstīja, ka stiklu izmanto gandrīz visos darbos, bet draugi un paziņas, kuriem zināms par viņas aizraušanos, ved viņai stikla gabaliņus no visām pasaules malām. Gobelēnu krāsošanā arī izmanto galvenokārt dabas materiālus.

Daiga ir pārliecināta, ka eņģeļu tematika ir aktuāla katram cilvēkam, neatkarībā no gadalaika, vecuma nu nodarbošanās, jo mums katram ir savs sargeņģelis. Bet tieši Ziemassvētkos var vislabāk sadzirdēt viņa čukstus. Dažreiz mēs paši varam būt kāda eņģelis – vienkārši jādalās ar savu mīlestību un sirds siltumu.

Pēc klātesošo domām, izstāde ir ļoti silta, priecīga un maiga, tāpat kā gobelēnu autore. Kaut ko tādu varēja radīt tikai cilvēks ar eņģeļa dvēseli un lielu sirdi.

Māksliniece atzinās, ka viņa ir darbaholiķe un nevar sēdēt bez darba. „Galvā ir tik daudz dažādu ideju, baidos, ka pietrūks laika un spēka, lai īstenotu visu iecerēto. Taču nodarbošanās ar mākslu padara mani laimīgu”, - uzskata Daiga Lapsa. 

Īpašu pasākuma noskaņojumu radīja J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas 7.klases skolēns Artūrs Lisovs, kurš spēlēja fisharmoniju. Artūrs šogad tika uzaicināts piedalīties Ziemassvētku koncertā, kas notiks Domu baznīcā.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā izstāde būs skatāma līdz 2013.gada 24.janvārim.



Написать комментарий