Tāpat forumā paredzēts secināt, kādas izmaiņas ir nepieciešamas, lai stiprinātu un attīstītu mikrouzņēmumu darbības vidi Latvijā. Foruma noslēgumā tiks paziņots titula "Gada Mikrouzņēmums 2012" ieguvējs.

Forumā LR Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre informēs par mikrouzņēmumu atbalsta koncepcijas ieviešanas gaitu un par plānotajām aktivitātēm mikrouzņēmumu atbalstam, savukārt Hipotēku bankas Pārdošanas vadītāja Daiga Buhholce iepazīstinās ar bankas piedāvātajām atbalsta programmām mikrouzņēmumiem un finansējuma saņemšanas iespējām.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Inese Bahanovska analizēs, kādas problēmas ir konstatētas Mikrouzņēmumu nodokļa likuma piemērošanā praksē. Tāpat forumā būs iespēja uzzināt, kādas izmaiņas grāmatvedības un nodokļu normatīvajos aktos stāsies spēkā ar 2013.gada 1.janvāri attiecībā uz mikrouzņēmumiem - par šiem jautājumiem koncentrētā veidā informēs sertificēta nodokļu konsultante Jadviga Neilande un Latvijas Nodokļu maksātāju tiesību asociācijas valdes priekšsēdētāja Dana Muceniece.

Foruma noslēgumā tiks paziņots titula "Gada Mikrouzņēmums 2012" ieguvējs, kas saņems galveno balvu - mākslinieka Aivara Kerliņa radīto statuju "Veiksmes atslēga", kā arī zvērināta revidenta konsultāciju grāmatvedības un nodokļu plānošanas jautājumos, ko nodrošinās zvērinātu revidentu komercsabiedrība SIA "Ievas Liepiņas birojs".

Forums notiks viesnīcā "Maritim Park Hotel Riga", Slokas ielā 1, Rīgā, no pulksten12 līdz 17.