Latvija pēcspēles metienos zaudē Dānijai

foto Gaetan Boucheret, hockeyhebdo.com
foto Gaetan Boucheret, hockeyhebdo.com

Vakar Latvijas hokeja izlase Francijas pilsētā Lionā uzsāka Izaicinājuma kausa izcīņu. Pirmajā spēlē pretī stājās dāņi, un mača liktenis tika izšķirts tikai pēcspēles metienu sērijā - tajā pārāka bija Dānija un uzvarēja ar 3:2. Latvijas valstsvienībai vārti un rezultatīva piespēle Robertam Jekimovam, bet dāņiem ar diviem vārtiem izcēlās Lase Lasens.

Pirmās trešdaļas sākumā laukumā notika pretinieku izlūkošana, un spēles tempu bremzēja arī pārmetieni un aizmugures situācijas. Vairāk ripu tomēr kontrolēja dāņi, kas sestajā minūtē tika pie pirmā vairākuma - noraidīts tika Ronalds Ķēniņš. Vairākuma otrajā minūtē arī dāņi palika nepilnā sastāvā. Komandas pirmās iespējas neizmantoja, bet vēlāk Dānija tika vēl pie diviem vairākumiem – lai arī pretiniekiem bija momenti un spēlē iesaistīties nācās arī Mārim Jučeram, Teda Nolana padotie spēja nosargāt vārtus neskartus.

Trešdaļa ritēja uz beigām, taču 28 sekundes pirms tās beigām Dānijas pārsvars beidzot pārvērtās precīzā metienā – pēc uzmetiena uz vārtiem izveicīgākais bija Dānijas kluba "Herning" hokejists Lase Lasens. Otrajā trešdaļā izlases jau bija mainīgām lomām – soda minūtes krāja dāņi, kuriem otrais noraidījums (skaitliskā sastāva pārkāpums) trešdaļas sākumā izrādījās liktenīgs. Ripa vārtos nokļuva pēc spēcīga Roberta Jekimova metiena, un rezultāts tika izlīdzināts (1:1). Pēc nepilnas pusminūtes desmit soda minūtes nopelnīja Mortens Madsens. Otrajā trešdaļā Latvija izdarīja četrreiz vairāk metienu (12:3), tomēr vairāk par vieniem vārtiem neizdevās gūt.

Jau otrajā trešās trešdaļas minūtē Latvija palika mazākumā - Mārtiņš Porejs tika pie 2+10 minūtēm. Mazākumu Latvija veiksmīgi izturēja un pēc pusotras minūtes pirmoreiz izvirzījās vadībā - no vārtu priekšas precīzi meta Vitālijs Pavlovs (2:1). Nokļuvuši iedzinēju lomā, dāņi manāmi aktivizējās un trešdaļas 11.minūtē panāca izlīdzinājumu - vēl vienus vārtus guva Lasens. Turpinājumā Latvijai izdevās pāris reizes savērpt uzbrukumus dāņu zonā, bet trešdaļas noslēgumā atkal aktīvāki bija pretinieki.

Pagarinājumā vārti netika gūti, un viss izšķīrās bullīšos. Pirmajā sērijā Lasens un Jekimovs bija neprecīzi, bet nedaudz vēlāk izcēlās asa vārdu pārruna starp galveno tiesnesi un Dānijas kapteini Mortenu Grīnu, kurš apstrīdēja tiesneša lēmumu un saņēma disciplinārsodu. Pirmās trīs sērijas noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, taču ceturtajā sērijā Gunāru Skvorcovu pievīla tehnika, toties Niklass Jensens pārliecinoši izrēķinājās ar Jučeru. Dānija uzvarēja bullīšos (2:1) un arī visā spēlē (3:2).

14.12.2012 , 09:25

sportacentrs.com


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий