Daugavpils celtnieku profesionālās vidusskolas nākotne caur pagātnes un tagadnes prizmu

foto Celtniecības skola
foto Celtniecības skola

Ziemassvētku un Jaungada priekšvakarā Daugavpils celtnieku profesionālā vidusskola bija uzaicinājusi ciemos īpašus viesus – darbiniekus, kuri strādāja vidusskolā tās dibināšanas sākumā, - bijušo direktoru Staņislavu Barabanovu, pasniedzējus Aleksandru Agafonovu, Veru Hramņikovu un Viktoru Cibuļski.

Celtnieku profesionālā vidusskola tika izveidota uz 38.arodskolas bāzes, kura tika dibināta 1965.gadā. Staņislavs Barabanovs tajā strādāja no mācību iestādes dibināšanas pirmās dienas, sākumā bija direktora vietnieks, pēc tam 30 gadus nostrādāja direktora amatā. Aleksandrs Agafonovs pasniedza fiziku, Viktors Cibuļskis – ķīmiju, bet Vera Hramņikova palīdzēja apgūt angļu valodu.

Tikšanās laikā atcerējās un daudz labu vārdu teica par skolēniem un kolēģiem. Viesi dalījās atmiņās par to, kā tika dibināta un kā attīstījās arodskola. Tika apspriestas šodienas celtniecības perspektīvas gan mūsu pilsētā, gan valstī, atzīmējot, ka celtnieks profesija, kura ir pieprasīta visos laikos.

Ļoti interesanta saruna izveidojās divu direktoru – bijušā direktora Staņislava Barabanova un pašreizējās direktores Ināras Ostrovskas starpā. Viņiem bija, ko apspriest. I.Ostrovska pastāstīja par vidusskolas attīstības iespējām, par jaunajām mācību programmām, par vidusskolas renovācijas projektu. Viesiem bija iespēja pārliecināties par skolēnu prasmēm pēc ekskursijas pa skaistiem un ērtiem mācību kabinetiem, skolotāju atpūtas un darba istabu.

S.Barabanovs atzinīgi novērtēja vidusskolas attīstības tempus. Viņu iepriecināja informācija, ka vidusskolas audzēkņi aktīvi piedalās dažādos konkursos gan Latvijā, gan ārzemēs, pastāvīgi tiek atjaunota materiāli tehniskā bāze, vadība rūpējas par studentu un skolotāju vajadzībām, ko apliecina kopmītnes izremontētas telpas ar jaunajām mēbelēm, ledusskapjiem un mazgājamām mašīnām. Pēc Barabanova kunga domām, tas viss liecina par pašreizējās vadītājas kvalitatīvu darbu, un viņu priecē fakts, ka pirms 47 gadiem iesāktais darbs tiek veiksmīgi turpināts.

Pasākuma noslēgumā viesi un vidusskolas darbinieki sarunāja biežāk rīkot šāda veida tikšanās, kurās tiks apspriesta gatavošanās vidusskolas 50 gadu jubilejai.



Написать комментарий