Svētā apustuļa Andreja Pirmaicinātā dienā Balvus apmeklēja svarīgi viesi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

13.decembrī – Svētā apustuļa Andreja Pirmaicinātā dienā – Balvos sakarā ar Balvu Vissvētās Dievmātes Aizmigšanas pareizticīgās baznīcas celtniecību viesojās Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernators Andrejs Turčaks, Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, Daugavpils bīskaps Aleksandrs un citas oficiālas personas.

Pēc aizlūguma klātesošos uzrunāja Daugavpils bīskaps Aleksandrs, kurš atgādināja draudzes locekļiem par baznīcas nozīmi un misiju, atcerējās Balvu baznīcas vēsturi, to, ka pēc 150 gadu pastāvēšanas tā bija nodegusi un tikai pēc 30 gadiem to sāka atjaunot. Daugavpils bīskaps Aleksandrs atzīmēja, ka bez Krievijas palīdzības baznīcas atjaunošana nebūtu iespējama.

Vēlāk no Latvijas arhibīskapa Aleksandra vārda, kurš svarīgo iemeslu dēļ nevarēja piedalīties pasākumā, tika apsveikti visi, kuri atbalstīja baznīcas atjaunošanu, - Pleskavas apgabala gubernators A.Turčaks, Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā A.Vešņakovs, Pleskavas apgabala gubernatora vietnieks  G.Bezlovenko, gubernatora padomnieks K.Kontantinenko, būvniecības vadītājs S.Čečenkovs, Balvu pilsētas domes deputāts I.Baranovs un daudzi citi. Diemžēl lielākā daļa Balvu pilsētas domes pārstāvju pasākumā nebija ieradusies.

Īpaša dāvana tika pasniegta Pleskavas apgabala gubernatoram A.Turčakam, kurš arī tika apsveikts Svētā apustuļa Andreja Pirmaicinātā svētkos.
Gubernators A.Turčaks atzīmēja, ka baznīcas celtniecības procesā vēl ir daudz darba, kas jāizdara, lai process neieilgtu. Tomēr gubernators pauda pārliecību, ka kopīgiem spēkiem tas tiks paveikts līdz Vissvētās Dievmātes Aizmigšanas svētkiem.

Kā arī ceremonijas laikā Daugavpils bīskaps Aleksandrs no Latvijas arhibīskapa Aleksandra vārda par baznīcas prāvestu iecēla mācītāju Nikolaju, kurš sekos arī celtniecības darbiem.

Pēc Saskaņas centra priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča vēstules nolasīšanas, kurā viņš pateicās visiem, kas atbalstīja baznīcas atjaunošanu, baznīcai tika uzdāvinātas divas svētbildes.

Pēc aizlūguma pareizticīgo baznīcā tika atklāta plāksne par celtnes dāvinājumu no Pleskavas un notika ekskursija pa baznīcu.

Pasākuma noslēgumā Balvu Kultūras un atpūtas centrā augstās amatpersonas un garīdzniecības pārstāvji tikās ar Balvu novada Domes vadību.



Написать комментарий