Apstiprinot jaunus pabalstus, deputātam nevarēja paziņot maznodrošinātās personas vidējos ienākumus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

13.decembrī kārtējās sēdēs gaitā Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja vairākus grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, saskaņā ar kuriem Daugavpilī tiek ieviesti jauni pabalsti vai palielināti esošie. Sociālo lietu pārvaldes vadītāja vietniece Benita Siliņa paziņoja, ka lielākā pabalstu daļa attiecas uz statusu, pēc kura saņemšanas griezušies 6 tūkstoši cilvēku. Vispieprasītākais ir GMI pabalsts, kuru šobrīd saņem 2 500 cilvēki, un dzīvokļa pabalsts, kas tiek izmaksāts 11 914 Daugavpils iedzīvotājiem.

Lēmuma apstiprināšanas gaitā deputāts Pēteris Dzalbe pajautāja ziņotājam, vai Sociālo lietu pārvalde analizē, kāda ir vidējā summa, kuru kā pabalstu saņem ģimene vai cilvēks. Precīza summa netika nosaukta, bet Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka summas apmērs ir atkarīgs no pieprasīto un izmaksāto pabalstu apmēra un skaita.

P.Dzalbe paskaidroja, ka viņš vēlētos dzirdēt atbildi no Sociālo lietu pārvaldes pārstāvjiem, lai noskaidrotu Daugavpilī esošo situāciju ar pabalstiem, jo daudziem rodas jautājums – vai nebūtu izdevīgāk šobrīd Daugavpilī nestrādāt, bet saņemt pabalstus? Deputātam atbildēja, ka cilvēki, kuri saņem palīdzību, ir smagā situācijā, arī tāpēc, ka pēc grozījumiem likumā maznodrošinātās personas spiestas izpildīt viņiem izstrādāto rehabilitācijas plānu.

„Daudzi cilvēki atzīstas, ka labāk saņemt pabalstus, nekā strādāt. Tā ir mūsu pilsētas realitāte”, - paziņoja P.Dzalbe.

Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā Daugavpilī saskaņā ar tautas skaitīšanas datiem dzīvoja ap 100 tūkstošiem cilvēku un pabalstos tika izmaksāti 2,5 miljoni latu. 


Написать комментарий