Daugavpils dzelzceļa stacijā prezentēja M.Rotko mākslas centra Bērnu rotaļu istabai radītas rotaļlietas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 14.decembrī, Daugavpils dzelzceļa stacijā notika Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros īstenotā projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas-Lietuvas pārrobežu reģionā” noslēguma pasākums.

Šī projekta ietvaros mēneša laikā Daugavpilī tika organizētas trīs meistardarbnīcas, kurās pilsētnieki varēja nodarboties ar koktēlniecību, modes dizainu, kā arī multfilmu veidošanu.

Projekta vadītāja Inga Krekele pastāstīja, ka šajā laikā tika radīti 15 darbi – pieci darbi katrā meistardarbnīcā. Tostarp tika radītas ekskluzīvas rotaļlietas – gan tradicionālie bērnu šūpuļzirdziņi, gan koka zvēriņi, gan rotaļlietas no trikotāžas un oriģinālas multfilmas, kurā kā galvenie varoņi darbojas plastilīna cilvēciņi, uzzīmētas aitas un maza meitenīte.

Minētie darbi tika demonstrēti vienas dienas izstādēs Jēkabpilī un Rēzeknē, bet šodien vairāku stundu laikā bija apskatāmi Daugavpils dzelzceļa stacijā. Rotaļļietas būs iemēģināmas, bet multfilmas skatāmas Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Bērnu rotaļu istabā, savukārt tērpi būs aplūkojami Centra pasākumos.

Utenas novadpētniecības muzeja direktore Lilija Iovarene portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Lietuvas pārstāvji piedalījās četrās meistarklasēs, kurās nodarbojās ar tekstilmākslu, keramiku, glezniecību un fotogrāfiju. Projekta dalībniekiem no Latvijas bija iespēja uzlabot ar koktēlniecību un modes dizainu saistītās prasmes, bet lietuvieši apguva jaunās zināšanas.

Pēc Ingas Krekeles vārdiem, iegūtās prasmes projekta dalībniekiem noteikti noderēs nākotnē un, iespējams, ar to pat varēs pelnīt.

Daugavpils pilsētas dome projektu īsteno sadarbībā ar Utenas novadpētniecības muzeju, tā kopējās izmaksas ir vairāk nekā 550 000 latu.



Написать комментарий