Cirmas pagastā svinīgi atklāts hokeja laukums

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Svētdien, 16.decembrī, Cirmas pagastā tika svinīgi atklāts hokeja laukums. Simbolisko hokeja laukuma atklāšanas lenti pārgrieza Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, kura pateicās Pēterim Pavlovam par drosmi, uzņēmību un čaklumu. Hokeja laukums tika ierīkots tieši pateicoties Pavlova kungam un viņa ģimenei.

Savukārt hokejistiem un aktīvās atpūtas cienītājiem novēlēja ar prieku uzlabot savu veselību, fizisko formu un sportiskās prasmes. Pēc atklāšanas ledus tika ieslidināts draudzīgā hokeja mačā. Savā starpā sacentās Ludzas pilsētas un Cirmas sporta kompleksa komandas.

Pēteris Pavlovs portālam Gorod.lv telefonsarunā pastāstīja, ka hokeja laukuma ierīkošanas iecere radusies jau sen. Visi Pavlovu ģimenes locekļi tēva Pētera un dēlu Ģirta (19 gadi) un Jāņa (24 gadi) vadībā ir sporta un aktīvās atpūtas cienītāji, īpaši tuvs viņiem esot hokejs. Agrāk tēvs un dēli spēlēja hokeju no sniega notīrītajā dīķī, bieži vien viņiem pievienojās draugi un paziņas, kuriem tas tik ļoti patika, ka Ģirtam un Jānim radās doma ierīkot īstu hokeja laukumu ar apgaismojumu un bortiem.

P.Pavlovs atzinās, ka bērnu iecere sākumā viņam nepatika, jo tas bija saistīts ar lieliem izdevumiem, aizņemtu daudz laika. Ģimenes galva piedāvāja risinājumu – ja jaunieši uzrakstīs projektu, kas tiks atbalstīts, viņš palīdzēs hokeja laukuma ierīkošanā. Jaunieši savāca nepieciešamo informāciju un ar pašvaldības atbalstu viņu projekts tika ne tikai uzrakstīts, bet arī apstiprināts.

Pēc P.Pavlova vārdiem, 5 500 latus izmaksājušais projekts tika apstiprināts 2012.gada sākumā, tika iegādāti nepieciešamie materiāli un pēc sniega izkušanas tika uzsākti būvdarbi. Vasaras laikā Pavlovsku ģimene veica būvdarbus pašu spēkiem.

Pavlova kungs pastāstīja, ka hokeja laukums ir 50 x 25 metru liels un nav sliktāks par Ludzā esošo slidlauku. Tādēļ par simbolisku maksu – 0,50 santīmiem, kas palīdz nomaksāt elektroenerģijas izdevumus un sniega tīrīšanas mašīnas nepieciešamo degvielu, ikviens interesents var spēlēt hokeju vai vienkārši slidot.


Написать комментарий