Grišins: Olaines dūrējs rīkojies laupītājam netipiski

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Olaines dūrējs, kurš svētdien vakarā sadūra vairākus cilvēkus, rīkojies laupītājam netipiski, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, sakot – par notikušo pagaidām ir daudz neskaidrību.

Jāatgādina, ka svētdien vakarā Olainē sadurti seši cilvēki. Policija pirmdien paziņoja, ka vainīgais ir aizturēts, taču dienas nobeigumā atklājās, ka aizturētais ir vainojams citā noziegumā, taču par cilvēku saduršanu aizturēts cits vīrietis. Policija pieļāva, ka uzbrukumi Olainē sarīkoti laupīšanas nolūkos.

Otrdien LNT raidījumā Grišins atzina, ka veids, kādā izdarīts noziegums, ir īpatnējs, par notikušo policistiem joprojām ir daudz jautājumu. "Nav tā, kā parasti, kad notiek laupīšana," bilda policijas pārstāvis. Grišins pagaidām nezināja teikt, vai otrs aizturētais ir Olaines iedzīvotājs, kā arī par motīviem policisti viņu vēl pratina.

Aizturēšanas brīdī dūrējs, 1966.gadā dzimušais vīrietis, nebija redzamā reibumā, taču netiek izslēgts, ka viņa asinīs policija atradīs kādas aizliegtās viela. Vīrietis agrāk bijis policijas redzeslokā, taču garīga rakstura traucējumu viņam nav.

Grišins uzsvēra, ka tagad dūrējs ir aizturēts, taču, lai cilvēki Olainē justos drošāk, policisti joprojām pastiprināti patrulēs pilētas ielās.

Jau vēstīts, ka visi sadurtie cilvēki - divas sievietes un četri vīrieši - atrodas slimnīcā. Sākotnēji aizturēts kāds 1975.gadā dzimis vīrietis - Olaines iedzīvotājs. Vēlāk gan atklājās, ka viņš, iespējams, vainojams citā, līdzīgā noziegumā, taču nav vainojams šo sešu cilvēku saduršanā.


Написать комментарий