Laikraksts: Lubejā pastkaste mīnēta atriebē par kandžu

foto lc1224.en.made-in-china.com
foto lc1224.en.made-in-china.com

Mājas pastkastīti Madonas novada Liezeres pagasta Lubejā kāds vīrietis mīnējis, iespējams, atriebjoties tās saimniecei par kandžas dzīšanu, otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Portāls "Delfi" iepriekš vēstīja, ka decembra sākumā kādas mājas pastkastē atrasta 82 milimetru mīnmetēja mīna, kuru neitralizēt steidza Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri.

Laikraksts otrdien vēsta, ka policisti ātri vien noskaidrojuši "pastkastes mīnētāju". Par to aizturēts kāds 52 gadus vecs vīrietis, kurš uz pagastu pirms pāris gadiem pārcēlies no Rīgas. Vīrieša miteklī likumsargi atraduši vēl vienu mīnu un artilērijas lādiņu, vēsta "Latvijas avīze".

Atsaucoties uz vietējo iedzīvotāju teikto, vīrietis agrāk bijis tiesāts. Policija vīrieti aizturējusi un patlaban viņš ir apcietināts. Policija gan nesniedz sīkākus komentārus par notikušo, vēsta laikraksts. Savukārt vietējie iedzīvotāji gan laikrakstam pauduši, ka vīrietis šādi rīkojies, atriebjoties mājas saimniecei par sliktu kandžu. "Latvijas Avīze" vēsta, ka vietējo versija liecinot - Viduču māju saimniecei vēlējies atriebties, jo viņa jau pārdesmit gadu dzenot kandžu.

To, vai mīna tiešām ir sprādzienbīstama, noteiks ekspertīze. Tā pagaidām nav neitralizēta, jo kalpos kā pierādījums kriminālprocesā.


Написать комментарий