Kalkūnē noritēja Adventes meistardarbnīcas

foto dnd.lv
foto dnd.lv

2012.gada 14.decembrī Kalkūnes Sabiedriskā centra kamīnzālē bija pulcējušās aktīvākās pagasta sievietes un jaunietes, lai kopā radītu Ziemassvētku noskaņojumu sev un mācītos jaunus veidos, kā sarūpēt svētku dāvanas saviem mīļajiem.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne portālam Gorod.lv telefonsarunā paziņoja, ka radošās meistardarbnīcas tika organizētas sadarbībā ar Kalkūnes sieviešu organizāciju „Sevillas”. Meistarklasi dekupāžas tehnikā vadīja Lolita Dindere, savukārt Līga Davidčuka palīdzēja apgūt dažādas papīra izmantošanas iespējas, veidojot rotājumus un atklātnītes.

Triju stundu laikā pulcējušies interesenti ne tikai apguva dažādas tehnikas, ar kuru palīdzību var veidot svētku rotājumus, bet arī atcerējās vecmāmiņu seno tradīciju – laika pavadīšanu sveču gaismā. Tiesa, tas nebija plānots, jo uz kādu laiku Sabiedriskajā centrā bija atslēgusies elektrība, tomēr sveču gaisma radīja vēl jaukāku noskaņojumu.
Madelānes kundze pastāstīja, ka Kalkūnes novadā organizētās meistardarbnīcas norisinājās pirmo reizi, un, spriežot pēc labām atsauksmēm, šī tradīcija tiks turpināta. Nākamgad Kalkūnes pagastā tiek plānots rīkot meistardarbnīcas daudz biežāk – visu nozīmīgu svētku priekšvakarā.


Написать комментарий