VFR kanclere atzīmēja, ka Eiropa var kļūt par nekonkurētspējīgu

foto armenpress.am
foto armenpress.am

Angela Merkele atzīmēja intervijā ar laikrakstu „Finansial Times”, ka pasaules tirgū eiropieši var zaudēt konkurētspēju, kā piemēru viņa minēja bijušās sociālisma valstis, kur iedzīvotāji cieta konkurētspējas sabrukumu pasaules mērogā, ziņo Armenpress, atsaucoties uz Itar – Tass.

Pēc Merkeles domām, lai saglabātu eiropiešu konkurētspēju pasaules darba tirgū, tiem nepieciešams intensīvāk strādāt un samazināt sociālos patēriņus. „Mani uztrauc , ka daudzi Eiropas iedzīvotāji ir pieraduši, ka Eiropa  salīdzinājumā ar ASV ir pasaules rādītājs un tradicionāli visa pasaule cenšas līdzināties mums,” apgalvoja Merkele.

„Taču ir parādījušies jauni modeļi – Ķīna, Japāna, Brazīlija un tām ir pievienojušās arī citas valstis, kuras attīstās inovāciju sfērā,” teica Angela Merkele. Valstīs, ko nosauca kanclere, tērē daudz mazāk sociālajiem tēriņiem, ir daudz mazāki nodokļi, tieši tāpēc šīm valstīm ir priekšrocība pasaules tirgus konkurencē.

„Eiropā pašlaik dzīvo 7% no pasaules iedzīvotāju skaita, 25% no pasaules IKP, taču neskatoties uz rādītājiem tai, jāfinansē 50% no pasaules sociālajiem patēriņiem. „Skatoties uz to, kļūst skaidrs, ka mums nepieciešams strādāt daudz intensīvāk, lai saglabāt savu attīstību un dzīves kvalitāti,” teica Merkele. „ Mums jāsāk sabalansēti tērēt – ienākumiem jābūt lielākiem par patēriņiem,” piebilda VFR kanclere.

Materiāli armenpress.am.


Написать комментарий