Policija brīdina par telefonkrāpniekiem

foto hwca.com
foto hwca.com

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde brīdina, ka „telefonkrāpnieki” atsāka savas noziedzīgas darbības pret gados veciem cilvēkiem!

16.decembrī, Rēzeknē reģistrēti divi krāpšanas gadījumi – cietušas divas sirmgalves, 1937. un 1925.gadā dzimušas sievietes, kuras zaudēja savus uzkrātos naudas līdzekļus. Krāpnieki darbojas pēc jau zināmas vecas shēmas.

Jau agrāk tika rakstīti vairāki brīdinājumi, arī šoreiz policija atgādina krāpnieku darbības shēmu: zvanot cietušo, paziņo, ka viņu radinieks (piem. dēls, mazdēls) iekļuva nepatikšanās (piem. Izraisīja ceļu satiksmes negadījumu vai izdarīja kādu citu prettiesisku darbību), un lai izvairītos no soda ir nepieciešams samaksāt noteiktu naudas summu policijas darbiniekam vai cietušai personai. Pēc cietušā piekrišanas sniegt nepieciešamo summu, pie viņa nāk persona, kurš dažreiz stādās arī kā policijas darbinieks, un saņem naudu.

Policija brīdina, un lūdz visus (īpaši gados vecākus cilvēkus, pensionārus) būt uzmanīgiem, saņemot līdzīga rakstura zvanus, un neuzticēties nezināmām personām, kā arī neuzticēt nevienam savu naudu. Lūdzam jaunākā gājuma cilvēkus brīdināt savus vecākus un vecvecākus par iespējamiem krāpšanas mēģinājumiem, izskaidrojot kā ir jārīkojas tādās situācijās. Ar savu „upuri” noziedznieki sarunājas pa telefonu tik ilgi, kamēr otra persona neierodas pēc nosauktas adrese pēc naudas. Gadījumā, ja Jūs saņemat līdzīga rakstura telefona zvanu, lūdzam nekavējoties vērsties Valsts policijā.

Arī tādos gadījumos, ja uz mājām ierodas persona un stādās kā sociālais darbinieks vai komunālo dienestu darbinieks, pieprasiet apliecinošu dokumentu un iegaumējiet personas uzvārdu. Pilnīgākai drošībai var sazvanīt attiecīgo dienestu vai iestādi, pārprasot vai tiešām tāda persona tur strādā. Ja rodas jebkādas aizdomas nekavējoties ziņojiet policijā!


Написать комментарий