Trijās Daugavpils skolās skolēniem ar speciālām vajadzībām palīdz štata asistenti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Dažās Daugavpils skolās no šā mācību gada strādā asistenti, kuri palīdz skolniekiem-invalīdiem. Latvijas Ministru kabinets šī gada rudenī apstiprinājis viņu pakalpojumu apmaksu.

Kopumā skolotāju-asistentu pakalpojumus izmanto 17 skolnieki – 11 bērni 1.speciālajā skolā, 5 skolnieki 11.pamatskolā un viens – 12.vidusskolā.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē vakar notikušajā preses konferencē Vispārējās izglītības nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka pastāstīja, ka skolotājs-asistents skolas telpās palīdzēs skolniekam, kuram pārvietošanās un sevis apkalpošana sagādā grūtības.

Šī darbinieka pienākumos ietilpst ne tikai palīdzības sniegšana skolniekam-invalīdam pārvietošanās mācību stundu un starpbrīžu laikā, bet arī mācību vietas sagatavošanā, saskarsmē ar pedagogu, ēdināšanā, personīgās higiēnas nodrošināšanā, palīdzība apģērbties un izģērbties.

Skolnieks tiek nodrošināts ar asistentu, pamatojoties uz vecāku iesniegtā pieteikuma un ārstu un ekspertu komisijas medicīniskā slēdziena.

Pēc Ināras Sprindžukas vārdiem, tas būs ilgtermiņa projekts, tāpēc skolas vecuma bērnu ar kustību traucējumiem vecāki var lūgt nodrošināt bērnu ar asistenta palīdzību.


Написать комментарий