Jēkabpils rakstniecei iznākusi jauna grāmata

foto zvaigzne.lv
foto zvaigzne.lv

Jēkabpils rakstniecei Annai Skaidrītei Gailītei iznācis jauns romāns „Neredzamo važu gūstā”, informē Jēkabpils pilsētas mājas lapa.

Izdevniecības „Zvaigzne ABC” informācija liecina, ka grāmatā atainots vācu zēna Pētera Tomasa, vēlāk saukta Pierre van de Velde, liktenis. Puisēns 1945.gadā tika nolaupīts no bērnu patversmes Briselē. Autore arī apraksta latviešu sievietes – bēgles Annas Rauzes gaitas, cenšoties izprast viņas motivāciju, kādēļ viņa nolaupījusi bērnu un ar puiku kopā bēguļo pa pasauli, kamēr meklēšanas dienesti mēģina bērnu atrast. Grāmata ir arī stāsts par mīlestību un ģimeniskumu starp Pēteri Tomasu un latviešu sievieti Viju.
Žurnāliste Tekla Šaitere, runājot par grāmatu, pastāstīja sekojošo: „Pārsteidzošo un dramatisko Pētera Tomasa likteņstāstu dzirdēju no savas kolēģes, kura man ieteica par to uzrakstīt žurnālam... Sapratu, ka šis stāsts ir grāmatas lappušu cienīgs, un uzticēju to savam draugam – lasītāju iemīļotai rakstniecei, Veidenbauma prēmijas laureātei Annai Skaidrītei Gailītei. Toreiz nezināju, ka uzveļu viņas pleciem gandrīz nepārvaramu smagumu. Taču rakstniece neatkāpās, un nu lasītāji saņem grāmatu, kas aizraujoši izlasāma vienā elpas vilcienā”.

Šodien Rīgā „Zvaigznes ABC” prezentāciju zālē notiks jaunās grāmatas „Neredzamo važu gūstā” prezentācija, ziņots Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā.


Написать комментарий