Atbalstīts lēmums par J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktores atbrīvošanu no amata

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 18.decembrī, kārtējā sēdē Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti atbalstīja lēmuma projektu par J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktores Ģertrūdes Grāves atbrīvošanu no amata. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmēja, ka minētais jautājums tiek risināts mācību gada vidū, jo ir organizatoriski lietderīgāk mainīt direktoru mācību gada sākumā, kad darbs ir ieplānots un organizēts, un jaunais direktors var mierīgi iepazīt darba specifiku un vēlāk saplānot jauno mācību gadu.

Lēmuma projekta apspriedes laikā Marina Isupova paziņoja, ka šobrīd kandidatūras direktora amatam nav, visdrīzāk, tiks rīkots CV konkurss. Paskaidrojot nepieciešamību steidzami pieņemt lēmumu par direktores atbrīvošanu no amata, M.Isupova paziņoja, ka ir saņemts Ģertrūdes Grāves atlūgums.

Turpinot diskusiju, deputāte Ināra Ostrovska izteica šaubas, vai direktores atlūgums tika uzrakstīts bez spaidiem, jo pagājušajā gadā Ģ.Grāve bija enerģijas pilna un vēlējās strādāt. „Man ir aizdomas, ka pēdējā laikā veidojas ļoti slikta prakse – mainīt direktorus gada vidū. Pilsētnieki pamanījuši, ka pēdējā laikā 5 skolu direktori atstājuši savus amatus”, - atzīmēja I.Ostrovska.

Komentējot deputātes teikto, vicemērs Vitālijs Azarevičs atzīmēja, ka izskatās, ka deputāte vēlas kādu apsūdzēt, uz ko I.Ostrovska atbildēja noraidoši. Savukārt M.Isupova piebilda, ka visi amatus atstājuši direktori bija pensijas vecumā un rakstīja atlūgumus.

Apspriedes nobeigumā Ģ.Grāve paziņoja deputātiem, ka nepieciešamības gadījumā ir gatava dalīties pieredzē ar jauno direktoru, kā arī lūdza nopietni attiekties pret konkursu uz direktora amatu, un lūdza šo piezīmi ieprotokolēt.

Deputāti un direktore pateicās viens otram par darbu un atbalstu, un deputāti, izņemot I.Ostrovsku, kura atturējās, nobalsoja par Ģ.Grāves atbrīvošanu no amata. Galīgais lēmums tiks apstiprināts 27.decembrī.


Написать комментарий