Cietumnieku izlaušanās mēģinājumā Meksikā gājuši bojā 11 ieslodzītie un seši sargi

foto ibackpackcanada.com
foto ibackpackcanada.com

Vismaz 17 cilvēki gājuši bojā Meksikā, no cietuma mēģinot izlauzties ieslodzītajiem, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izlaušanās laikā notikušajā apšaudē gāja bojā 11 ieslodzītie un seši sargi. Incidents notika Durango štata Gomespalasio pilsētā, ziņo BBC. Sadursmes sākušās, kad sargi mēģināja novērst ieslodzīto aizbēgšanu caur tuneļiem.

Bandu vardarbība ir liela problēma Meksikas labošanas iestādēs. Šī ir pirmā vardarbīgā sadursme valsts cietumos kopš prezidenta Enrikes Peņa-Njeto stāšanās amatā 1. decembrī.

Uzbrukumi un masu izlaušanās no cietumiem ir bieža parādība Meksikas ieslodzījuma vietās, kurās atrodas ar narkotirgotāju bandām un organizēto noziedzību saistītas personas.

Vairāk nekā 130 ieslodzīto, daudzi no tiem spēcīgā “Zetas” karteļa biedri, septembrī izlauzās no pierobežas pilsētas Pjedrasnegrasas cietuma. Tikai nelielu skaitu no bēgļiem ir izdevies notvert.

Pirmdien valsts prezidents Peņa-Ņeto nāca klajā ar sešu punktu plānu narkobandu vardarbības, cilvēku nolaupīšanu un izspiešanas apkarošanai. Plāns paredz radīt jaunu, 10 000 cilvēku liels militarizētu vienību.

Tomēr līdz šim nav izskanējušas norādes par pārmaiņām valsts novecojušajos un bīstamajos cietumos, norāda BBC. Cilvēktiesību aizsardzības grupas akcentē, ka ieslodzījuma vietas ir pārapdzīvotas un ka ir nepieciešami steidzami uzlabojumi.


Написать комментарий