Iesvētīts jaunais Daugavpils novada karogs

foto dnd.lv
foto dnd.lv

18.decembrī Līksnas Romas katoļu baznīcā notika ekumēniskais dievkalpojums, kurā tika iesvētīts Daugavpils novada karogs, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā. Klātesot dažādu tradicionālo konfesiju garīdzniekiem, dekānam Aleksandram Madelānam, tēvam Georgijam, pašvaldības, pagastu pārvalžu un izglītības iestāžu vadītājiem un citiem novadniekiem, tika aizlūgts par novada jauno karogu. Svētbrīdi skaistināja Anitas Zarānes, Sergeja Pimonova un vokālā ansambļa „Stage on” dziedājumi ērģeļu pavadījumā.

Daugavpils novada karoga autore ir māksliniece Silva Veronika Linarte. Karogs ir divpusējs, tas ir dalīts divās vertikālās joslās – kreisā sarkanā krāsā, labā baltā krāsā. Baltās krāsas joslā trīs plīvojoši sudraba karogi ar trīsdaļīgi šķeltiem galiem, uz karogiem centrā savīts sarkans krusts ar melnu punktu rindām zaros.

Karogs simbolizē ne tikai Daugavpils novada īpašo un nozīmīgo vietu uz Latvijas robežas, bet arī tās pagātni, tagadni un nākotni. „Tas ir skaisti, ka karogs ir sanācis tik kontrastains. Sarkanā krāsa simbolizē enerģiju un spēku, bet baltā – neatkarību, brīvību un prieku. Karogs, kā zināms, ir uzvaras simbols. Es domāju, ka arī šim novadam priekšā vēl daudzas uzvaras un darāmā,” – tā karoga simbolisko nozīmi skaidro pati māksliniece.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka karogs ir identitātes apliecinājums, kuram jārada kopības sajūta starp iedzīvotājiem un pēc kura Daugavpils novadu atpazīs citu vidū. Jaunais karogs kļūs par neatņemamu Daugavpils novada vietas tēla elementu.

Izmantojot svinīgo brīdi Līksnas baznīcā, J.Jalinska svētbrīža noslēgumā pasniedza arī atzinības rakstu Līksnas draudzes biedrības loceklei Leontīnei Kapačai un pateicības rakstu Antoņinai Jonānei par ilggadēju un neatlaidīgu darbu Līksnas baznīcas sakopšanā reliģiskajiem un draudzes svētkiem un kristīgo vērtīgu saglabāšanu.

Lai turpmāk novada karogs pastāvīgi plīvotu mastā pie pašvaldības ēkām līdzās Latvijas un Eiropas Savienības karogam, tie tika pasniegti pagastu pārvalžu un izglītības iestāžu vadītājiem. Dienas turpinājumā karogs svinīgi tika pacelts arī pie novada domes ēkas.


Написать комментарий